Černicovo-tvarohový koláč

janulienka90 - fotkajanulienka90, 31. augusta 2013

Máme teraz veľmi veľa černic tak som vymyslela tento koláč, je taký svieži letný, lebo černice sú mierne kyslé a osviežia sladký tvaroch a Zobraziť celý popisMáme teraz veľmi veľa černic tak som vymyslela tento koláč, je taký svieži letný, lebo černice sú mierne kyslé a osviežia sladký tvaroch a cesto :)

Suroviny

110 g
80 g
2 PL kopcom
1-2 PL
2 PL
1
1/2
40 g
asi 3 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme cesto: zmiešame múku, pomleté ovsené vločky ( ja som mala pomlete ovsené aj ražné asi pol na pol), pšeničné klíčky, PDP, kakao, vajce, med, maslo a vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky pokial pripravíme tvaroh a černice.

  2. 2

    Hrudkový tvaroh asi 250 g (zabudla som odvážiť dala som len tak od oka ) :) zmiešalme s medom kým nema primerane sladkú chuť.

  3. 3

    Rozmixujeme černice, ja som mala asi za hrnček keď už boli rozmixované (klasicky 250 ml)

  4. 4

    Väčšiu polovicu cesta z chladničky som roztlačime na dno vymastenej tortovej formy, na to dáme tvaroh a na tvaroh vylejeme rozmixované černice. Zvyšné cesto si rozvalkáme a nakrájame na platky z ktorých urobíme mriežku ( cesto sa trochu trhá kedže tam nie je biela múka, ale dá sa to aj ked mriežka možno nebude vyzerať dokonalo...moja nevyzerala :D )

  5. 5

    Pečieme v predhriatej rúre 30 minút pri 180 stupňoch.

Diskusia k receptu

danielas
Môže byť veľmi chutný. Černíc máme veľa, tento tvoj rp bude najbližšie aj u nás :-!
miselka252
recept vyzera super, páči sa mi, že je z celozrnnej múky. černice nemáme, skúsim ríbezle alebo niečo podobné. díky za tip:-)
luss44
pekný koláčik, černice práve dozrievajú, tak vyskúšam. múku mám len špaldovú, ale aj tak bude dobrý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia