Černicové rezy so šľahačkou

izabella929 - fotkaizabella929, 23. novembra 2014

Tento zákusok som piekla dávnejšie, nemala som čas pridať recept...nefotila som postup..

16
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks celé
5 PL
1 PL
4 PL
1
krém:
500 g
4 PL
1 ks na kôru
2 ks
1 bal.
100 ml. vlažná
3 PL
350 ml. domáce
na vrch:
250 ml.
1 bal.
1 PL
 na potretie korpusu




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila plnku, lebo tá sa musí chladiť aspoň 2 hodiny...tvaroh, cukor, vanilku, strúhanú citrónovú kôru som vymiešala spolu..do 100ml. vody som dala želatínu za studena a vymiešala som ju do husta..po malých dávkach som do nej pridávala tvarohovú hmotu..všetko som dala do chladničky stuhnúť...a teraz som si pripravila cesto na piškótu...vajcia s cukrom som vymiešala do hustej peny, pridala som mleté orechy a opatrne vmiešala aj múku s práškom do pečiva...cesto som vyliala na pečiacim papierom vystlaný plech...trúbu som zapla na 180st. a piekla sa 15 min..upečený korpus som nechala vychladiť..potom som ho potrela višňovým džemom..na džem som navrstvila tvarohový krém a na krém som poukladala odkvapkané černice..šľahačku, cukor a smetafix som vymiešala na tvrdú hmotu a uložila na černice...na vrchu som urobila stierkou vlnky..upravila som boky...

    Černicové rezy so šľahačkou - obrázok 1
  2. 2

    na vrch som nastrúhala čokoládu...prajem vám dobrú chuť..

    Černicové rezy so šľahačkou - obrázok 2

Diskusia k receptu

afataga
dala by som jeden kusok ku kave, lebo tam nie je maslovy krem :-)
1x bea44
kika1212
@Izka , tak čumím na ten posledný obrázok, kebyže ho mám pred sebou, neostane ani omrvina:) výborný koláčik, asi si piekla na malom plechu, lebo Ty pečieš maličké, ale móc dobré:)))
elysa
tieto svieže krémy sú naše najobľúbenejšie:)
babkamt
chutný koláčik, škoda, že si ho nepridala, kým boli čerstvé černice v záhrade. Alebo sa dá spraviť aj z mrazených?
izabella929
Všetkým vám, čo ste nakukli do receptu veľmi pekne ďakujem za milé slová aj komentáre.-)
sracz
Opäť vítaj,v rozbehnutom "vlaku" @izabella milá!!! Tvoj ďalší nedeľňajší, pekne prestretý a ponúknutý zákusok, láka, vábi a aj na diaľku "šmakuje"!
gabrielka
vyzerá pekne, tak ako ostatné tvoje zákusky, len neviem aká je to želatína za studena?
izabella929
@gabrielka ,želatína za studena sa dá kúpiť v potravinách a je na vrecku tak aj napísané,,,želatína za studena,,, stačí naliať do misky 100ml.teplej vody, vysypať do nej obsah vrecka a pol minúty miešať..to je všetko...pokiaľ ju chceš použiť tak , ako ju používam ja/teda nahrádzam maslo v kréme/, tak zásadne pridávaj smotanu,tvaroh, jogurt do želatíny a nie opačne..po zmiešaní všetkých komponentov, treba dať všetko na 3 hod. do chladničky...potom už môžeš pokojne natierať krém na zákusok.. Ďakujem za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia