Černicová torta

domci4 - fotkadomci4, 25. apríla 2012
Černicová torta
Foto: domci4

:) Takže túto tortičku som robila podľa @Zuzka193 http://varecha.pravda.sk/recepty/cernicovy-zakusok-fotorecept/9844-recept.html ale pomenila som pomer na tortu :) :) Mala som černice ešte mrazáku od leta a chcela Zobraziť celý popis:) Takže túto tortičku som robila podľa @Zuzka193 http://varecha.pravda.sk/recepty/cernicovy-zakusok-fotorecept/9844-recept.html ale pomenila som pomer na tortu :) :) Mala som černice ešte mrazáku od leta a chcela som už spotrebovať :)

25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
50 g
3 ks
125 g
1/2 pl
1/2 pl
krém:
200 ml
100 g
50 g
1 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Maslo šľaháme s cukrom do peny. Postupne k nemu pridávame vajcia. Zmiešame kakao, prášok do pečiva, škrob, orechy. Pridávame po 1 lyžice do maslovo-vajcovej zmesy. Dobre prešľaháme. Dáme do vymazanej a mukou vysypanej formy.(ja som dala s priemerom 20).. Pečiem pri 180 C asi 25 min.

    Černicová torta - obrázok 1
  2. 2

    Dáme variť černice s cukrom. Varíme a ak začne vrieť, necháme asi 2-3 minutky. Odstavíme a necháme dobre vychladnúť. Vyšlaháme si smotanu na šľahanie so stužovačom a jemne s varechou pridáme černice. Dáme na vychladnutý korpus a dáme do chladu asi na 2 hodiny. Pred podávanim nastruhame čokoládu. :) dobrú chuť!

    Černicová torta - obrázok 2

Diskusia k receptu

domci4
3sandra3 prídi :) veď bývame v rovnakom meste
margaretka28
má peknú farbu,ovocie a šľahačka,to je dobré vždy,vidím,že rada vypekáš tortičky.
izabella929
černice mám zavárané, len tak zasypané cukrom bez vody,,sú senzačné a uvažujem tiež o nejakom výbornom zákusku...
cica2
@domci4 si velmi šikovná a ja ťa obdivujem, páči sa mi aj tvoja černicová tortička. Vidno že ťa to baví a že máš chuť učiť sa stále niečo nové, za chvíľku bude z teba perfektná cukrárka! :-) Len tak ďalej a vyskúšaj aj tu roládu, uvidíš že to zvládneš, verím ti ;-)
domci4
@zuzka193 bola úžasná :) myslím si, že sa dá aj ovocie zameniť :) a korpus, ach super :)...
@cica2 :) ďakujem Ti :) baví veľmi :)
všetkým ďakujem, naozaj
janger
Veru este aj ja mam v mraznicke cernice, musim na ne mrknut. Tato tvoja torticka sa mi veru pozdava, mozno ju spravim :-). Si sikulka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia