Čerešňový nákyp po francúzsky

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
8 PL
6 PL
3 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame múku s cukrom. Rozklepneme 2 vajcia a oddelíme žĺtky od bielkov. Tretie vajce vyšľaháme, pridáme k žĺtkom, vymiešame s múkou zmiešanou s cukrom a vmiešame mlieko. Cesto necháme asi 10 minút odležať.

  2. 2

    Na dno vymastenej formy rozložíme čerešne. Bielky vyšľaháme so soľou na tuhý sneh, ktorý vmiešame do piškótového cesta.

  3. 3

    Cesto nalejeme na čerešne a pečieme asi 35 minút vo vyhriatej rúre. Pri podávaní pocukrujeme.

Diskusia k receptu

Vymazať
jjanosik
Netreba upeceny nakyp obratit dnom navrch hned ako vyjde z rury? Vyskusam recept - znie to prilis lakavo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia