Čerešňový džem
Čerešňový džem so škoricovým cukrom a s orechovým likérom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Vyskúšala som nové ochutenie džemu. So škoricovým cukrom a s orechovým likérom sú čerešne s chuťou višní.
5 fliaš porcií |
80 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúpila som pekné veľké čerešne na džem. Poriadne som ich umyla vo viacerých vodách, odstopkovala a odkôstkovala.
- Trošku som ich popučila rukou.
- Zasypala som ich cukrom a miešala, kým sa cukor celkom nerozpustil a nechala som ich 24 hodín presladzovať.
- Na druhý deň som ich vložila do rajnice, zapla sporák a pomaly varila, občas som ich pomiešala.
- Keď začala hmota hustnúť, už som ich miešala stále. Keď sa mi zdal džem dostatočne hustý, pridala som škoricový cukor a dobre premiešala.
- Urobila som skúšku na tanieriku, keď džem nestiekol, bol čas plniť do čistých fliaš.
- Ešte som pridala orechový likér a už som nevarila, horúci lekvár som plnila do fliaš, zatvorila a prevrátila hore dnom na 10 minút. Z tejto dávky som získala 5 fliaš s objemom 250 ml.
- Fľaše som obrátila a nechala vychladnúť. Zvýšilo mi asi deci lekváru na maslový chlebík raňajkový.
- Prajem vám dobrú chuť.