Čerešňový džem

Čerešňový džem so škoricovým cukrom a s orechovým likérom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Vyskúšala som nové ochutenie džemu. So škoricovým cukrom a s orechovým likérom sú čerešne s chuťou višní.

5 fliaš
porcií
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kúpila som pekné veľké čerešne na džem. Poriadne som ich umyla vo viacerých vodách, odstopkovala a odkôstkovala.
  2. Trošku som ich popučila rukou.
  3. Zasypala som ich cukrom a miešala, kým sa cukor celkom nerozpustil a nechala som ich 24 hodín presladzovať.
  4. Na druhý deň som ich vložila do rajnice, zapla sporák a pomaly varila, občas som ich pomiešala.
  5. Keď začala hmota hustnúť, už som ich miešala stále. Keď sa mi zdal džem dostatočne hustý, pridala som škoricový cukor a dobre premiešala.
  6. Urobila som skúšku na tanieriku, keď džem nestiekol, bol čas plniť do čistých fliaš.
  7. Ešte som pridala orechový likér a už som nevarila, horúci lekvár som plnila do fliaš, zatvorila a prevrátila hore dnom na 10 minút. Z tejto dávky som získala 5 fliaš s objemom 250 ml.
  8. Fľaše som obrátila a nechala vychladnúť. Zvýšilo mi asi deci lekváru na maslový chlebík raňajkový.
  9. Prajem vám dobrú chuť.