Čerešňové guľky z tvarohového cesta

Autor receptu: dvorka

Na ovocné guľky tu je veľa receptov, aj ja som pred časom pridala recept na jahodové guľky, no teraz je čas čerešní a také guľky s čerešňami je veľká pochúťka.

2-3
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si vybrala najväščie a najčervenšie čerešne ktoré som odstopkovala a umyla. Z tvarohu, oleja, vajíčka a múky som vypracovala hladké a nelepivé cesto. Nakrájala som si ho na 15 gramové kúsky. Každý kúsok som roztlačila na placku na pomúčenej podložke a tou som obalila čerešňu. Ruky som si trochu pomúčila, aby sa mi cesto nelepilo. Z uvedeného množstva som spravila 27 guliek. Guľky som vložila do vriacej osolenej vody a varila 5 minút.
  2. Ovocné guľky máme radi so strúhankou. Strúhanku najskôr v kastróle nasucho opečiem do zlatava, potom pridám maslo a kryštálový cukor. Dobre premiešam. Po piatich minútach varenia guliek ich postupne vyberám z vody a vkladám do rajnice so strúhankou. Premiešam krúživým pohybom rajnice. Nakoniec na vrch guliek poukladám plátky masla a rajnicu zakryjem.
  3. Aby ostalo jedlo teplé aj pre stravníkov ktorí prídu pozdejšie, rajnicu som položila na hrniec s horúcou vodou, kde sa varili guľky.