Čerešňové guľky z tvarohového cesta

dvorka - fotkadvorka, 26. júna 2015
Čerešňové guľky z tvarohového cesta
Foto: dvorka

Na ovocné guľky tu je veľa receptov, aj ja som pred časom pridala recept na jahodové guľky, no teraz je čas čerešní a také Zobraziť celý popisNa ovocné guľky tu je veľa receptov, aj ja som pred časom pridala recept na jahodové guľky, no teraz je čas čerešní a také guľky s čerešňami je veľká pochúťka.

2-3
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
1 polievková lyžica
130 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si vybrala najväščie a najčervenšie čerešne ktoré som odstopkovala a umyla. Z tvarohu, oleja, vajíčka a múky som vypracovala hladké a nelepivé cesto. Nakrájala som si ho na 15 gramové kúsky. Každý kúsok som roztlačila na placku na pomúčenej podložke a tou som obalila čerešňu. Ruky som si trochu pomúčila, aby sa mi cesto nelepilo. Z uvedeného množstva som spravila 27 guliek. Guľky som vložila do vriacej osolenej vody a varila 5 minút.

  2. 2

    Ovocné guľky máme radi so strúhankou. Strúhanku najskôr v kastróle nasucho opečiem do zlatava, potom pridám maslo a kryštálový cukor. Dobre premiešam. Po piatich minútach varenia guliek ich postupne vyberám z vody a vkladám do rajnice so strúhankou. Premiešam krúživým pohybom rajnice. Nakoniec na vrch guliek poukladám plátky masla a rajnicu zakryjem.

    Čerešňové guľky z tvarohového cesta - obrázok 2
  3. 3

    Aby ostalo jedlo teplé aj pre stravníkov ktorí prídu pozdejšie, rajnicu som položila na hrniec s horúcou vodou, kde sa varili guľky.

    Čerešňové guľky z tvarohového cesta - obrázok 3

Diskusia k receptu

cesminaz
velmi dobry napad ;-) pacia sa mi take male jednohubky gulky! Ukladam a vyskusam,ceresne mame dost takze.. vdaka @dvorka :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné. @dvorka , ten olej do cesta je potrebné dať ?
klaudia968
@dvorka dobre si navarila, takéto môžeme aj u nás doma preto ich robím často podľa sezónneho ovocia, ale s takýmto tvarohovým cestom.
dvorka
@dr. Olej do cesta nemusi ist. Moze sa dat miesto neho trocha masla alebo aj hez tuku. Aj ja obcas davam a obcas nie.
havino
ja som až preglgla, čo by som si zo dve, tri dala, tvarohové cesto je výborné aj bez oleja, už dávno som takéto sladké nevarila, nie je komu :-(
evanaaa
Nepamätám sa, kedy som jedla nejaké ovocné guľky naposledy, tieto tvarohové sa mi celkom páčia, aj keď aj tie klasické zemiakové sú fajn, tieto sú jednoduchšie.
@havino , prečo nie, veď máš komu? Aj keby len sama sebe tých pár.....ja by som si spravila. Kľudne sa dajú aj pre dia.....
mitzy
S cestom sa veľmi dobre pracuje, ja som naberala od oka, gulky sme robili s dcérkou. Ďakujem za recept!