Čerešňová bublanina (fotorecept)
Autor receptu: megdesign
Môj prvý sladký výtvor. A kupodivu sa dal jesť :D
20 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielky dáme do mixéra a pridáme štipku soli.
- Vymyxujeme redšiu penu, takú - ani hustú, ani riedku. Zašľaháme cukor.
- Vmixujeme po jednom žĺtka, potom mlieko a olej.
- Vmyxujeme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
- Plech vytrieme olejom, vysypeme polohrubou/hrubou múkou (akú mala, takú dala :D)
- Vylejeme vymiešané cesto na plech a naukladáme čerešňe (mne sa nechcelo odkôskovávať).
- Vystavíme účinkom tepla v rúre vyhriatej na 190°C - cca 30 min. (čekujeme lepenie cesta na "špajdlu")
- Upečený necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom.