Čerešňová bublanina (fotorecept)

Autor receptu: megdesign

Môj prvý sladký výtvor. A kupodivu sa dal jesť :D

20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielky dáme do mixéra a pridáme štipku soli.
  2. Vymyxujeme redšiu penu, takú - ani hustú, ani riedku. Zašľaháme cukor.
  3. Vmixujeme po jednom žĺtka, potom mlieko a olej.
  4. Vmyxujeme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  5. Plech vytrieme olejom, vysypeme polohrubou/hrubou múkou (akú mala, takú dala :D)
  6. Vylejeme vymiešané cesto na plech a naukladáme čerešňe (mne sa nechcelo odkôskovávať).
  7. Vystavíme účinkom tepla v rúre vyhriatej na 190°C - cca 30 min. (čekujeme lepenie cesta na "špajdlu")
  8. Upečený necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom.