Čerešňová bublanina fotorecept

megdesign - fotkamegdesign, 29. januára 2014
Čerešňová bublanina (fotorecept)
Foto: megdesign

Môj prvý sladký výtvor. A kupodivu sa dal jesť :D

20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

250 dkg
250 dkg
5 ks
1 dcl
1 dcl
1/2 čl
štipka




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielky dáme do mixéra a pridáme štipku soli.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymyxujeme redšiu penu, takú - ani hustú, ani riedku. Zašľaháme cukor.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vmixujeme po jednom žĺtka, potom mlieko a olej.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vmyxujeme múku zmiešanú s kypriacim práškom.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech vytrieme olejom, vysypeme polohrubou/hrubou múkou (akú mala, takú dala :D)

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vylejeme vymiešané cesto na plech a naukladáme čerešňe (mne sa nechcelo odkôskovávať).

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vystavíme účinkom tepla v rúre vyhriatej na 190°C - cca 30 min. (čekujeme lepenie cesta na "špajdlu")

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečený necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

eviana
Parádna... všetko ide, keď sa chce. A čerešnovú bublaninu mám úplne najsamradšej :)
margaretka28
vydarila sa, to cesto poznám, robím z neho aj bábovku, je to taká vdačná klasika a veru bublaninu som už ani ja dávno nepiekla
mariamka
pekne si napiekol :) dobru chut v bublanine urobi aj citr. stava a vanilka,, inak ja ceresne nikdy neodkostkovavam, zachovaju si ovela viac stavnatosti
mariamka
...ja ceresne TIEZ neodkostkovavam... som chcela povedat :) zalezi aj, kde su ake velke deticky, aby nebol problem..
marauder
@Magdesign : vybral som ho ako NAJ...jednoduchsi. Doba pripravy sa mi dost predlzila, lebo polhodinu som hladal slahac. Potom treba pripomenut, ze treba vacsiu nadobu, nielen na 5 vajec! Ono ta pena fakt napuci a este k tomu cukor, muku... pol kila. Na tie pomery, som dal 0,7 flasu. Ale dalsiu 0,7 som nasiel v komore. Tiez nejake ovocie. Musel som pridat este taku malu, ale to uz boli asi slivky. Aj som to pofotil, ale urcite to nebude na Michelinovu hviezdicku...
obor123
Dnes upečená, už aj spapaná (dvojitá dávka) ,výborná. O týždeň asi tepete.
1x oliba
janger
@evianka spomenula vo svojom recepte tuto tvoju bublaninu, tak reku na nu mrknem ;-). Mas ju fakt vydarenu. Nevedela som, ze aj vypekas, @megdesign. sikovnik ;-).
1x oliba



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia