Nepečený čerešňový zákusok

Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Niečo pod zub, keď sa nechce piecť, ale maškrtiť áno.

10
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Nejakú peknú misu (s priemerom cca 20 cm) si vystelieme potravinárskou fóliou, aby sa dal dezert pekne vyklopiť.
  2. Čerešne si umyjeme a vykôstkujeme. Necháme ich podusiť, aby pustili šťavu a pridáme tam čokoládu. Necháme ju rozpustiť a podľa chuti pridáme cukor a citrónovu šťavu. Primiešame Zlatý klas rozmiešaný v troške vody, necháme prejsť varom a odstavíme.
  3. Čerešňovo-čokoládovú zmes vylejeme do pripravenej misy a pozatláčame tam piškóty. Necháme vychladnúť.
  4. Tvaroh si vymiešame s cukrom. Pridáme tam jogurt a želatínový stužovač podľa návodu. Zmes vylejeme na piškóty.
  5. Vyrobíme spodok dezertu z pozliepaných piškót a poukladáme ich na tvarohovú vrstvu.
  6. Necháme vychladnúť v chladničke najlepšie cez noc. Pred vyklopením ponoríme misu na pár sekúnd do teplej vody, priložíme na dno misy vyhovujúci tanier alebo podnos a otočíme. Voilà! Môžeme dozdobiť čokoládou a čerešňami.
  7. V reze.