Nepečený čerešňový zákusok
Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Niečo pod zub, keď sa nechce piecť, ale maškrtiť áno.
10 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Nejakú peknú misu (s priemerom cca 20 cm) si vystelieme potravinárskou fóliou, aby sa dal dezert pekne vyklopiť.
- Čerešne si umyjeme a vykôstkujeme. Necháme ich podusiť, aby pustili šťavu a pridáme tam čokoládu. Necháme ju rozpustiť a podľa chuti pridáme cukor a citrónovu šťavu. Primiešame Zlatý klas rozmiešaný v troške vody, necháme prejsť varom a odstavíme.
- Čerešňovo-čokoládovú zmes vylejeme do pripravenej misy a pozatláčame tam piškóty. Necháme vychladnúť.
- Tvaroh si vymiešame s cukrom. Pridáme tam jogurt a želatínový stužovač podľa návodu. Zmes vylejeme na piškóty.
- Vyrobíme spodok dezertu z pozliepaných piškót a poukladáme ich na tvarohovú vrstvu.
- Necháme vychladnúť v chladničke najlepšie cez noc. Pred vyklopením ponoríme misu na pár sekúnd do teplej vody, priložíme na dno misy vyhovujúci tanier alebo podnos a otočíme. Voilà! Môžeme dozdobiť čokoládou a čerešňami.
- V reze.