Celozrnný koláč s tvarohom a broskyňami fotorecept

luss44 - fotkaluss44, 16. februára 2014
Celozrnný koláč s tvarohom a broskyňami (fotorecept)
Foto: luss44

Potrebovala som rýchlo napiecť čosi rodine na raňajky a do školy, podmienka mojich dievčat bola zdravá múka. Takže vznikli tieto koláče. Ospravedlňujem sa za Zobraziť celý popisPotrebovala som rýchlo napiecť čosi rodine na raňajky a do školy, podmienka mojich dievčat bola zdravá múka. Takže vznikli tieto koláče. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, bol už večer a k dispozícii len umelé svetlo.

50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
1 PL
1/2 kocky
300 - 400 ml
100 g
2 ks
Náplň:
250 g
1 PL
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme cca 30 min. kysnúť na teplom mieste. Použila som celozrnnú a špaldovú múku, časť hladkej špeciálky.

    Celozrnný koláč s tvarohom a broskyňami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si urobíme tvarohovú plnku - tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom /mám vlastný a je výborný, týmto doporučujem si urobiť/, žĺtkom a Zlatým klasom na zahustenie, aby plnka nebola príliš tekutá.

    Celozrnný koláč s tvarohom a broskyňami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto po nakysnutí preklopíme na vymastený plech a roztiahneme mokrými rukami po celom plechu. Natrieme tvarohovú plnku a navrch poukladáme nakrájané zavárané broskyne. Posypeme škoricovým cukrom.

    Celozrnný koláč s tvarohom a broskyňami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláč som piekla na menšom plechu ako zvyčajne, takže mi ostalo cesto, z ktorého som utľapkala okrúhle koláče so slivkovým lekvárom, povrchu potreté vajíčkom a posypané sekanými orechami. Pečieme na 200°C cca 20 min., podľa rúry.

    Celozrnný koláč s tvarohom a broskyňami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po koláčoch sa len tak zaprášilo, na druhý deň už nebol ani kúsok. Celozrnná a špadová múka dá koláčom zvláštnu, pre mňa veľmi dobrú chuť, akoby orieškovú.

    Celozrnný koláč s tvarohom a broskyňami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

havino
pekne si napiekla, aj ja zvyknem na plech a na tvaroh marhule, broskyne aj mrveničku dávam a už dávno som ich nepiekla, máme rovnaké chute, od makových cez celozrnné s tvarohom a ovocím :-) 5*
eviana
@lussinecka44 , môžem si k Tebe na jeden odskočiť? Vyzerajú úžasne, všetky ...dievčence budú mať skvelé raňajky, veľmi chválim :) 5*
luss44
dievčatá, ďakujem Vám všetkým za pochvaly, potešili ste ma. Pečenie so zdravými múkami sa u nás rozbehlo, zisťujem postupne v obchodoch, že ich je slušný výber. @havino viem, že aj Ty si taková maková, ako ja :) Všetky Vás pozdravujem :)
beatacsontosova
Mnam tak tento si ukladam,najblizsie ked si budem robit domaci tvaroh tak si z neho spravim takyto kolacik, celozrnna muka je moj favorit,davam ju do vsetkeho:)
salinka
Myslím, že kvalita fotiek nás neodradí, koláčik bol určite výborný:-)
eviana
Aj fotky sú dokonalé, normálne mi voňajú marhuľami a škoricou, ako to Ty robíš @luss44 ? :)
yogicek
@luss44
Už len to zloženie surovín hovorí, že je to ďalší koláčik ako stvorený pre mňa. Nedá sa ináč, len pochváliť. Pekný. Uložil som do šuplíčka a to by bol čert v tom aby som ho nezvládol upiecť aj ja.
P.S. @eviana , @luss44 . Baby jedny nepodarené. Toto mi robíte naschvál? Ráno jedna prihodí koláčik, poobede druhá a ja teraz čo? Hm? Nabudúce to nedávajte aspoň naraz v jeden deň.
1x luss44
alex37
@luss44 , moja dcéra ti tiež bude nekonečne vďačná za tento rcpt, určite prídu na rad tieto tvoje zdravé koláčiky :-), *****, KK
ebaka
@luss44 ,dík za vloženie receptu na zdravý koláčik...postupne prechádzame na zdravšie múky a teda častejšie ku Tebe nakuknem.Tvaroh,ovocie a škorica,to je silná trojka -:))
luss44
@beatacontosova , @salinka , dievčatá, ďakujem za pochvaly
@eviana to je tou láskou k pečeniu, tú cítiš potom aj na nekvalitných fotkách :)
@alex , @ebaka ste milé, dajte vedieť ako ste napiekli a či chutilo
no a @yogicek , jasné, že Ti to robíme schválne, čo iné čakáš od takých bosoriek, mám pravdu @eviana ? ale ďakujem za pochvalu
kakao
Umelé svetlo v dobe digitálnej fotografie Photoshopu nie je ospravedlnením, len trápnou alibistickou výhovorkou…
eviana
@luss44 , nakoľko som tak trochu aj záhoráčka, tak sem CÍCÍCÍ niekedy až príliš, ale v prípade Tvojich koláčov to bolo nesmierne príjemné cítenie. A už dosť o nekvalitných fotkách, kde? Ja vidím akurát jednu nekvalitnú - napriek dobe digitálnej fotografie - tu v avatare @kakaa :)
kukulienka71
@luss44 ,ty si šikovná mamina,upiekla si výborné koláče!Kvalita fotografie je pre mňa druhoradá,nežiadam od teba (ani od iného) fotoshopovanie,kam by sme sa dostali s tak upravenými fotkami?!autentickosť je úprimnejšia a vážim si ju,*****
yogicek
@luss44 a ostatní. S tou nekvalitou fotiek súhlasím. @kakao má pravdu. Keby tie fotky boli kvalitnejšie, tak kašlem na celý recept a koláč a radšej si upečiem a zjem kvalitné fotky. Takto som bohužiaľ musel upiecť koláč. Fakt "erudovaný" príspevok k receptu.
mariamka
tie slivkace su nadherne a slovensk zdravy "čískejk" tiez nikdy nesklame :) utesene a chutne kolace ,, kk
marika21
Koláče sú chutné. Z fotiek sa nenajeme. Niekedy aj oči jedia, sa vraví. *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia