Celozrnný chlieb

empedokles - bez fotkyempedokles, 27. apríla 2012
90-120 minút
príprava
35-40 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
100 g
350 ml teplá
4 g
 celá




Postup

  1. 1

    Vsetko spolu zmiesat a vypracovat cesto. Nechat v teple kysnut asi tak 1-1,5hod podla toho kolko potrebuje. Po vykysnuti cesto splasnut a dat do konecnej podoby, pripadne do nadoby na pecenie. Nechat este pokysnut aspon 15-20 min. Pecieme na 220 stupnoch asi 35-40min. Dobru chut;)

Diskusia k receptu

slnecnicovka
...peknučký sa Ti podaril a určite aj fajnový! Len čo dokúpim múku, určite vyskúšam...
marienka44
@Empedokles , asi si zabudol dopisat casovy udaj. Niekto si moze mysliet, ze kysnut 1 den, lebo uz aj take recepty sa tu objavuju na chlebik. Ukladam do KK, niekedy vysjusam Tvoj chlebik, lebo vyzera a iste aj chuti skvele.
evanaaa
Dobrý chlebík z dobrej múky, to sa mi páči. Ja tam tie časy kysnutia vidím, ale neviem, či si dopísal až po upozornení.
empedokles
marienka44, dakujem za upozornenie, nejako som si to nevsimla. Skusala som aj chlebik co kysne viac dni. Ked ho budem zas robit tak ho sem urcite dam.
Chlebik je vyborny, velmi rada peciem z dobrej muky;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia