Celozrnné rýchlobagetky fotorecept

naty - fotkanaty, 23. novembra 2013
Celozrnné rýchlobagetky (fotorecept)
Foto: naty

Pečivo som piekla prvý krát a som veľmi milo prekvapená :), určite ich budem piecť častejšie. Bagetky sú nadýchané, mäkkučké, myslela som že z Zobraziť celý popisPečivo som piekla prvý krát a som veľmi milo prekvapená :), určite ich budem piecť častejšie. Bagetky sú nadýchané, mäkkučké, myslela som že z celozrnnej múky budú také gumené. Pridala som aj zemiaky aby vydržali dlhšie mäkké. A ich príprava vám nezaberie veľa času, do 2 hodín máte čerstvé pečivo na stole.

4
porcie
75 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
4 PL
2 ČL
1 ČL
1 PL
300 ml
1 kocka
2 ks




Postup

  1. 1

    Použila som tieto 2 druhy múky+hladkú

    Celozrnné rýchlobagetky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne, nelepivé cesto. Miesime aspoň 10 minút, alebo dáme vymiesiť do pekárničky alebo kuchynskému robotovi. Nie je potrebné robiť samostatne kvások, pretože cesto rýchlo kysne, kedže je tam dosť veľa droždia. Vodu pridávame postupne, každá múka saje inak. Cesto necháme kysnúť cca 30 minút.

  3. 3

    Nakysnuté. Cesto by malo zdvoj-násobiť svoju veľkosť.

    Celozrnné rýchlobagetky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku, prehnietneme, rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vytvarujeme šúlok (budúcu bagetku), preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pofrkame vodou, posypeme hrubozrnnou soľou, sézamom, makom, rascou, ľanovými semiačkami, tekvicovými...a necháme podkasnúť cca 30 minút alebo dlhšie a rúru dáme vyhriať na 200 stupňov. Hned na začiatku vyhrievania vložíme do rúry misu s vodou.

    Celozrnné rýchlobagetky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už podkysnuté.

    Celozrnné rýchlobagetky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme 30-40 minút. Hned po vybratí z rúry o5 pofrkame vodou a dume vychladnúť na mriežku.

    Celozrnné rýchlobagetky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Foto v reze :) dobrú chuť!

    Celozrnné rýchlobagetky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

braxi
prekrásne bagetky...si šikovná...určite aj chutné...
tiginko
parádne ich máš, páči sa mi ich zloženie. Tiež uprednostňujem celozrnné a doma pečené, takže idú do KK na vyskúšanie
marianne
ta citronova stava ma tam prekvapila:-) si sikovnica,mas ich velmi pekne,ja mam tiez rada celozrne,vyskusame....
naty
dakujem vám všetkým za pochvaly :) ja pečivo nejem vôbec pretože viem že kupované má od celozrnného dosť daleko, ale takéto domáce si veru dám :)
gamaria
teraz sa mi bagetky dopiekli, vyzerajú výborne a dúfam že budú aj chutiť, ja som miešala celozrnnú múku, grahamovú a špaldovú hladkú. zemiaky som nevarila ale strúhala som ich surové. s cestom sa velmi dobre pracovalo aj čas prípravy je krátky za necelé dve hodiny sú hotové.doba pečenia sa mi zdala dlhá, ja som piekla 20 min. na 180 stupňoch v teplovzdušnej rúre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia