Jablkové knedličky

Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z droždia a trochy mlieka zamiešame kvások. Podkysnutý pridáme k múke spolu s ostatným mliekom, vajíčkom a roztopeným maslom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť.
  2. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici spolu s cukrom necháme skaramelizovať. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Do každého štvorca vložíme skaramelizované jablká a z cesta vytvarujeme knedličky.
  3. Knedličky ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte raz prikryté vykysnúť a potom pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C približne 30 minút. Hotové knedličky pri podávaní polejeme javorovým sirupom.