Jablkové knedličky
Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup- Z droždia a trochy mlieka zamiešame kvások.
Podkysnutý pridáme k múke spolu s ostatným
mliekom, vajíčkom a roztopeným maslom.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikryté
vykysnúť.
- Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Na
panvici spolu s cukrom necháme skaramelizovať.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na
štvorce. Do každého štvorca vložíme skaramelizované
jablká a z cesta vytvarujeme knedličky.
- Knedličky ukladáme na vymastený plech.
Necháme ešte raz prikryté vykysnúť a potom
pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C približne
30 minút. Hotové knedličky pri podávaní polejeme
javorovým sirupom.
|