Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept)
Autor receptu: iva63
V dnešnom recepte som použila múku celozrnnú a ovsené otruby mleté,namiesto vody som dala acidko...nepoužila som žiadny cukor a potierala som iba čistou vodou...s výsledkom môjho experimentu som bola spokojná. Bochníčky boli mäkké, vláčne. Soli som použila minimum a tým, že neboli potierané slanou vodou uchovali si výnimočnú chuť celozrnnej múky-:)
8 porcií |
25 minút na 190 °C |
Postup
- všetky suroviny uvedené v rozpise receptu vložíme do misky a spracujeme cesto...posypeme múkou, prikryjeme ľanovou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť
- vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku
- rozdelíme na 8 rovnakých dielov
- každý diel dostatočne spracujeme, vytlačíme z neho všetok vzduch a tvarujeme do bochníku
- bochníčky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo pečiacou fóliou
- potrieme čistou vodou
- celé ovsené vločky vložíme do mikroténového sáčku a jemne rozdrvíme valčekom
- vločkami posypeme bochníky, prikryjeme ľanovou utierkou, aby nevyschli a ešte necháme chvíľu kysnúť
- bochníčky nám pekne nakysnú
- pečieme v dobre rozohriatej rúre na 190 stupňov asi 25 minút
- doba pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
- po upečení dáme bochníky na mriežku vychladnúť
- prajem dobrú chuť!
- -:)
- pohľad v reze-:)