Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept)

Autor receptu: iva63

V dnešnom recepte som použila múku celozrnnú a ovsené otruby mleté,namiesto vody som dala acidko...nepoužila som žiadny cukor a potierala som iba čistou vodou...s výsledkom môjho experimentu som bola spokojná. Bochníčky boli mäkké, vláčne. Soli som použila minimum a tým, že neboli potierané slanou vodou uchovali si výnimočnú chuť celozrnnej múky-:)

8
porcií
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. všetky suroviny uvedené v rozpise receptu vložíme do misky a spracujeme cesto...posypeme múkou, prikryjeme ľanovou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť
  2. vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku
  3. rozdelíme na 8 rovnakých dielov
  4. každý diel dostatočne spracujeme, vytlačíme z neho všetok vzduch a tvarujeme do bochníku
  5. bochníčky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo pečiacou fóliou
  6. potrieme čistou vodou
  7. celé ovsené vločky vložíme do mikroténového sáčku a jemne rozdrvíme valčekom
  8. vločkami posypeme bochníky, prikryjeme ľanovou utierkou, aby nevyschli a ešte necháme chvíľu kysnúť
  9. bochníčky nám pekne nakysnú
  10. pečieme v dobre rozohriatej rúre na 190 stupňov asi 25 minút
  11. doba pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
  12. po upečení dáme bochníky na mriežku vychladnúť
  13. prajem dobrú chuť!
  14. -:)
  15. pohľad v reze-:)