Čatní slivkové

marianna76 - fotkamarianna76, 17. februára 2013

Tento recept som robila v čase keď boli slivky... len som nevedela ako bude chutiť... preto som ju sem nedávala. Dá sa použiť ku Zobraziť celý popisTento recept som robila v čase keď boli slivky... len som nevedela ako bude chutiť... preto som ju sem nedávala. Dá sa použiť ku grilovanému mäsu, alebo opekaným zemiakom, poprípade so syrom - camembergom pečeným. Chutí fajn... musí sa nechať min.3 - 4 mesiace odstáť.

Suroviny

2 kg
10 ks
5 ks
250 g
2 čl zarovnané
2 ČL
2-3 ČL
2-3 ČL
25 ks
0,5 dl podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nefotila som, lebo som vážne myslela, že to nebude tak dobre chutiť... Takto vyzerá, keď som teraz otvorila... my sme si dali len s pečenými zemiakmi...

    Čatní slivkové - obrázok 1
  2. 2

    Tak : slivky vykôstkovať, pridať nelúpané ale očistené jablká, cibuľu. Trochu vody prilejeme, rozvaríme... Rozmixujeme.

  3. 3

    Pridáme ostatné suroviny, varíme 1 min. Dáme ocot, varíme ešte 5 min. Naplniť do pohárikov a sterilizovať 15 min,/ 90 stupňov

  4. 4

    Otvorila som až po 5 mesiacoch...

    Čatní slivkové - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
@marianna76
k tým pečeným zemiakom to bolo vhodné??priznám sa:tá kombinácia =ovocie+cibuľa=pôsobí na mňa nedôveryhodne...či to mám v jeseni skúsiť...a na novú chuť si jazyk "brúsiť"...???...:-))
cesminaz
@vanilka111 ty si fakt dobra,hned rano som sima dobre rozosmiala :-))))))) Ale inac ajja ked som vcera tento recept videla,somsi myslela to iste.Ale mozno nam @marianna76 tymto chcela "ukazat" zeto Catni je take dobre kym ho chcela odfotit uzho nebolo! ""Takze do toho dievcata,ideme robit SLIVKOVE CATNI "" ;-)
jamarlen
mňam, mám rád s ryžou a hocijakou dusenou zeleninou - indické jedlo chudobných , alebo vareným polievkovým mäsom - slovenské sobotné:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia