Carpaccio z mušlí sv. Jakuba

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mušle sv. Jakuba nakrájame na veľmi tenké plátky (kolieska), ktoré pomocou okrúhlej formičky uložíme na silikónovú formu ako carpaccio. Potrieme marinádou z olivového oleja, soli, cukru a citrónovej šťavy. Očistenú zeleninu nakrájame na veľmi tenké rezančeky (tzv. julienne) a krátko blanžírujeme vo vriacej vode.
  2. Následne nakrájame na drobné kocky a spojíme s domácou majonézou (žĺtky, horčica, olej). Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, čím majonézu so zeleninou odľahčíme. Dochutíme vínnym octom, soľou a korením.
  3. Pomocou kovovej formičky uložíme na tanier, navrch položíme carpaccio z mušlí a posypeme nahrubo namletým červeným korením. Pred podávaním pokvapkáme panenským olivovým olejom a ozdobíme lístkom petržlenovej vňate alebo koriandru.
  4. Náš tip: Carpaccio možno pripravovať viacerými spôsobmi. Vždy sú to však tenké plátky mäsa naložené v oleji a bylinkách. Pokrm pochádza z Talianska, meno má podľa jedného benátskeho maliara.