Carpaccio z hovädzej sviečkovice

Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave


Postup prípravy receptu

Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, potom mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Posypeme umytou a osušenou rukolou a parmezánom.

Náš tip: Pri solení je najlepšie použiť hrubú morskú soľ, mäso bude krehkejšie. V soli ho necháme aspoň 5 minút.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

4 komentáre k receptu
  • sbohemrozume, 12. augusta 2010 o 23:58
    Když bude maso velice tuhé (hodně vychlazené), bude se lépe krájet na tenoučké (skoro průsvitné) plátky. Osobně dávám mpřednost tommu, že maso nejprve pokapu olejem, ostatní až potom, maso nepustí štávu a neztrácí chuť. Hrubá sůl je skoro nezbytná, jemně mletá maso zničí a rozmočíJako byste Carpacciův obraz polili konví vody :D


  • marienka44, 13. augusta 2010 o 18:43
    To sa konzumuje surove?


  • bozulka, 15. augusta 2010 o 17:41
    @Marienka ano,ale s kvalitnej sviečkovice,tenplátok sa ešte roztlačí plochou časťou noža a s rukolou je výborné.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • fenomen, 6. septembra 2011 o 12:35
    konzumuje sa surove ano, a najlepsie je ked svieckovu ochutime zabalime do folie a dame zamrznut a az potom krajame na platky a doporucam si ktomu spravit kuriatka a aj s kuskom bieleho chlebu ja to aspon tak v restavracii podavam :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist