Carpaccio z hovädzej sviečkovice

Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave


Postup prípravy receptu

1

Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, potom mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

2

Posypeme umytou a osušenou rukolou a parmezánom.

3

Náš tip: Pri solení je najlepšie použiť hrubú morskú soľ, mäso bude krehkejšie. V soli ho necháme aspoň 5 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sbohemrozume, 12. augusta 2010 o 23:58
    Když bude maso velice tuhé (hodně vychlazené), bude se lépe krájet na tenoučké (skoro průsvitné) plátky. Osobně dávám mpřednost tommu, že maso nejprve pokapu olejem, ostatní až potom, maso nepustí štávu a neztrácí chuť. Hrubá sůl je skoro nezbytná, jemně mletá maso zničí a rozmočíJako byste Carpacciův obraz polili konví vody :D


  • marienka44, 13. augusta 2010 o 18:43
    To sa konzumuje surove?


  • bozulka, 15. augusta 2010 o 17:41
    @Marienka ano,ale s kvalitnej sviečkovice,tenplátok sa ešte roztlačí plochou časťou noža a s rukolou je výborné.


  • fenomen, 6. septembra 2011 o 12:35
    konzumuje sa surove ano, a najlepsie je ked svieckovu ochutime zabalime do folie a dame zamrznut a az potom krajame na platky a doporucam si ktomu spravit kuriatka a aj s kuskom bieleho chlebu ja to aspon tak v restavracii podavam :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist