Špagety so špenátom
Carbonara so špenátom
Autor receptu: podravka
Carbonara špagety posypané slaninkou vás určite potešia za každého počasia.
Postup
- Slaninu nakrájame na kocky.
- Špenát umyjeme, scedíme a dáme do elektronického sekáčika. Najprv posekáme špenát. Potom pridáme vidličkou rozmiešané vajcia, krémový syr a vegetu.
- Špagety uvaríme podľa návodu na obale.
- Širšiu panvicu zahrejeme a opečieme na nej slaninu. Slaninu vyberieme a dáme tam rozmixovanú špenátovú zmes, ktorú trošku zohrejeme. Pridáme uvarené špagety (trošku vody, v ktorej sa varili špagety, ak je to potrebné), všetko spolu premiešame a zložíme z ohňa.
- Teplé špagety podávame posypané čiernym korením a opečenou slaninou.
- Rada: Namiesto čerstvého špenátu môžete použiť aj mrazený.