Kapučíno zákusok

Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tieto zákusky som upiekla pre rodinu kam cestujem v pondelok. Verím, že si pochutnajú. Už som piekla podobné rezy, ale teraz sú z kakaového cesta s cappuccinovým krémom. Korpusy som piekla zo 6 vajec, ale úplne postačí upiecť z 5 vajec, lebo sú dosť vysoké. Možno sa vám táto verzia zákusku bude lepšie páčiť.

22
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila krém. Do misy som dala cappuccino v prášku a zaliala som ho horúcou vodou. Keď trošku vychladlo, pridala som vanilkový cukor a vanilkové pudingy a uvarila som hustú kašu. Nádobu s pudingom som ponorila do studenej vody a rýchlo ochladila. Potom som studenú hmotu preložila do robota a vymiešala na hladko. Hmotu som preložila do misy.
  2. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutý puding a dobre ešte prešľahala. Napokon som pridala rum.
  3. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť na 3 hodiny.
  4. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  5. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do vajcovo-cukrovej hmoty a opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm, som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 minút. Pokiaľ sa piekol prvý kakaový korpus pripravila som cesto aj na druhý a tiež sa piekol 10 minút. Nechala som ich chladiť na mriežkach, foto som zabudla urobiť. Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.
  6. Na lekvár som natrela prvú polovicu krému.
  7. Na krém som ukladala dlhé piškóty máčané v cappuccinovo-rumovej tekutine.
  8. Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
  9. Na krém som uložila druhý kakaový korpus a uložila na 3 hod. stuhnúť. Až potom som na koláč položila papier na pečenie, dosku na krájanie a 4 kg cukru a nechala v chladničke celú noc.
  10. Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala sam vrch a opäť uložila do chladničky stuhnúť. Keď čokoláda stuhla, koláč som nakrájala na rezy horúcim mokrým nožom. Nie je nutné ho zdobiť. Ja som vyšľahala 100 ml smotany 33% a zdobila cukrárskym vreckom.
  11. Prajem vám dobrú chuť.