Cappuccino rezy

tassiedevil - fotkatassiedevil, 25. júna 2014

Vhodné ku kávičke, nie veľmi diétne, ale sem tam je to OK... piškota je bez múky a prášku do pečiva.

Suroviny

5 ks
125 g
35 g
150 ml
225 g
30 g
180 g alebo margarín
3 čl




Postup

  1. 1

    rúru predhrejeme na 200 stupňov C. Bielka oddelíme od žľtok a vyšľaháme do peny a postupne pridávame 40 g práškového cukru. V druhej mise šľaháme žľtky s 40 g práš. cukru do penista a zamiešame preosiaty kakaový prášok. Do vyšľahaných žľtok, zľahka postupne zamiešame vyšľahané bielka, /po jednej tretine/. Nalejeme na papierom vyložený plech o rozmeru 33x23 cm a pečieme asi 15 mim. Upečný plát vyklopíme na čistú utierku a opatrne odstránime papier, necháme vychladnúť..

    Cappuccino rezy  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku: maskarpone dobre vymiešame so zbytkom cukru v mixeri, zamiešame na hrubo postrúhanú čokoládu a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Okraje plátu obrežeme a rozrežeme ho ostrým nožom na tri rovnaké diely a naplníme pripravenou plnkou.

    Cappuccino rezy  - obrázok 2
  3. 3

    Kávu rozpustíme s dvomi lyžicami horúcej vody, zmäknuté maslo vyšľaháme so 180 g práškového cukru, /asi 10 min/ a postupne pridávame rozpustenú kávu. Povrch rezov potrieme hotovým krémom a ozdíme podľa vlastnej fantázie. Vložíme do chladničky na hodinu , stuhnúť.

    Cappuccino rezy  - obrázok 3

Diskusia k receptu

bebemana
Rezy vyzeraju velmi pekne a chutia urcite skvele.velka chvala. ozdobene su tiez velmi pekne.
1x hubata
tiginko
ja bezmúčne vyhľadávam, takže šup s ním do KK. Ešte porozmýšľam nad tým cukrom a bude dobrota aj u nás. Vďaka za recept @tassiedevil
hubata
Toto vyzerá neskutočne dobre, voňavo a aj krásne. Už aj si ho ukladám do KK, lebo koláčik s kávovou príchuťou nemám v receptoch tuším ani jeden. Vďaka za recept aj krásne foto. A to aranžovanie normálne vonia kávičkou ..... Vďaka za recept.
alex37
káva v zákusku je výýýborná, rcpt sa mi páči, ukladám :-) KK
simushkka
veľmi sa mi páči, aj keď by som to mascarpone vymenila za tvaroh alebo uvarený puding, super zákusok :)
elysa
nádherný zákusok, putuje do KK, kávových receptov nieje nikdy dosť...
danielas
cesto robievam, krém zamením za ten tvoj. Rezy máš špicové!
radost
teda tu sú / na VARECHE / neuveriteľní chlapi..a toho môjho lenjedáka to vôbec netrápi...:-)
sonulienka
Paráda veľká pochvala a tiež uložené mám dcéru ktorá má bezlepkovú dietu.
Srdečná vďaka.5*-už máš!
baska1970
No ale toto dokazal 60rocny muz klobuk bolu vizera to ako cukrarny urcite viskusam milujem kavu zakuske prekrasne dakujem
evanaaa
Ako vidím, muži pomaly šikovnosťou dobiehajú ženy a je ich čoraz viac, čo vedia stvoriť takéto dobré dielka :-) @tassiedevil , krásny už napohľad, lebo mi hneď udrel do očí a na jazyku cítim aj chuť kávy, mne sa ozaj páči tento skvelý zákusok, možno sa naň odhodlám ale do KK si ho pre istotu hneď uložím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia