Cappuccino dezert

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 17. apríla 2011
Cappuccino dezert
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií

Suroviny

Cesto:
6 ks
180 g
180 g
3 PL
Krém:
600 ml
50 g
1 dl
10 g
80 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Z vajec a cukru vyšľaháme hustú penu, do ktorej zamiešame múku s kakaom. Cesto rozdelíme na dve časti. Rozotrieme na papier a upečieme pláty.

  2. 2

    Na spodný plát rozotrieme kávovú šľahačku, prikryjeme druhým plátom. Pokropíme zvyšnou kávou a natrieme bielu šľahačku. Necháme stuhnúť a krájame na kocky.

  3. 3

    Krém: Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Smotanu vyšľaháme s cukrom. Želatínu zohrejeme a prilejeme do šľahačky. Rozdelíme na dve časti. Do jednej nahrubo postrúhame čokoládu a pridáme polovicu kávy.

Diskusia k receptu

iboja
dobre vypadá určite je aj velmi chutný ....ukladám
vybusna
ako sa daju urobit take tie srandy z cokolady..co su na vrchu ako ozdoba
sandratamer
@vybusna , videla som to na súťaži, ale vraj to nie je až také jednoduché, čokoládu tam natierali a zoškrabovali z mramoru, kým nemala správnu teplotu. Potom sa naniesla na špeciálny celofán cez špeciálnu formu, ten celofán sa potom prehol aby vznikla slzička a tak sa dal stuhnúť. potom sa to opatrne z toho celofánu odlepovalo. Raz to určite dokážem :-D
tothka
Je v tom skutočne kus umenia, ja hlavne nedokážem tak pekne pokrájať zákusok, neviem čím to je skúšala som už rôzne spôsoby, ale čo pokus to omyl. Ale ten zákusok určite upečiem, aj keď sa mi to tak nepodarí pokrájať a o čokoládke ani nehovoriac.
tiestos
Vyzerá to úúúúžasne! Vyskušam čo najskôr...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia