Cannelloni so špenátovou plnkou

tekvica - bez fotkytekvica, 22. marca 2016
Cannelloni so špenátovou plnkou
Foto: tekvica

Fajné, jednoduché, ľahké, rýchle.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 185 °C

Suroviny

250 g
450 g
400 g
50 g (alebo krupica)
300 ml
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Rozmrazíme špenát. Nachystáme si pekáč, do ktorého sa zmestia v jednej vrstve všetky cestoviny tak, aby už neostalo miesto, prípadne len trošku. Ja pekáč vysteliem fóliou na pečenie, inak ho treba vymastiť a vysypať strúhankou. Vyrobíme si lievik z PET fľaše - odrežeme hornú časť, cca 10 cm pod uzáverom. Uzáver má takmer rovnaký priemer ako cestoviny. Zapneme rúru na 185°C.

  2. 2

    Zmiešame špenát aj s tekutinou, ricottu, vločky a osolíme a chvíľku necháme postáť, aby vsiakla tekutina Ja som nemala toľko ricotty, tak som namiesto jednej dala Cottage. Postavíme cestovinu na plech, priložíme lievik a zo 2 - 3 PL plnky tam šupneme. Cestovinu zvalíme, vezmeme ďalšiu a postupne naplníme všetky. Ide to celkom rýchlo. V mlieku rozmiešame vajcia a časť postrúhaného syra, cestoviny zalejeme a posypeme zvyšným syrom - toľko, koľko má každý rád. Dáme piecť na 185°C cca 20 min. (podľa rúry). Upečené necháme trošku postáť a potom už len vychutnávame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Chutná kombinace! Jeden se pořád učí, bo cannelloni mě ještě nenapadlo koupit. S tím lievikom máš dobrý nápad. Já mám takový lievik vyrobený z tužší petky, nechala jsem i ucho a je to senzační, zvláště na vpravení marmelády do malých skleniček. Někdy použiju i uzávěr - abych si nekapala všude okolo, když potřebuji pauzu. Jsi šikulka!
klukodvody
No vida .Na Zelený čtvrtek už to mám. Chtěl jsem dělat špenát se sázeným vejcem a brambor, udělám podle tebe aj lievik rýchlo urobím. Díky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia