Cannelloni (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...s mletým mäsom, hubami enoki, zelenou paprikou, nivou a paradajkami s bazalkou...

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. ...na oleji som orestoval nakrájanú cibuľku, pridal som 2 strúčiky cesnaku a mleté mäso. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou, potom som prihodil huby enoki...
  2. ...mäso som dusil asi 34 minút, potom som pridal nakrájanú papriku a paradajky v konzerve (čerstvé sú lepšie, ale len ak sú už naozajstné a nie tie umelé napodobeniny). Keď to všetko prevrelo, pridal som natrhané lístky čerstvej bazalky a odstavil som...
  3. ...mäsová zmes už trošku vychladla, tak som do nej nastrúhal Nivu a naplnil som ňou cannelloni, len tak malou lyžičkou...
  4. ...ak vám trošku mäsa ostane, kľudne ho dajte okolo cestovín. Neviem prečo, ale mne to vyšlo úplne presne. V hrnci (tom v ktorom som robil mäso) som nechal prevrieť paradajkové pyré, pridal som nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky a sladkú smotanu. Dochutil som soľou a lístkami bazalky. Omáčkou som zalial cannelloni. Na vrch som dal niekoľko plátkov masla a prizdobil som zmesou semien( tekvica, slnečnica, sezam, ľan, píniové oriešky)...
  5. ...v rúre asi na 180°C sa po 40 minútach stalo toto...
  6. ...biele suché, ročník 2009 nasadilo tomuto jedlu zlatú korunku...dobrú chuť :)