Zeleninová čalamáda

Čalamáda (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Recept na čalamádu mám od kamošky Evky z Rožňavy... Je výborná a skvele nám chutí. Jedinou nevýhodou je, že sa rýchlo míňa.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si prelejeme ocot do misky a rozmiešame v ňom 2 balenia DEKA, potom si odvážime potrebné suroviny a očistíme si ich.
  2. Kapustu, cibuľu, šalátovú uhorku a papriku nastrúhame na takomto "rajbliku", mrkvu nastrúhame na klasickom strúhadle.
  3. Nastrúhané suroviny dáme do hrnca alebo detskej vaničky a premiešame.
  4. Prisypeme 1 kg cukru, 1 pol. lyžicu pyrosiričitanu a cez sitko prilejeme ocot ( to pre tých, čo nechcú mať tie malé guličky z DEKA ) Všetko dobre premiešame.
  5. Hrniec zakryjeme a necháme "užrať" minimálne cez noc.
  6. Ráno preložíme do dvoch kýblikov, zalejeme tekutinou čo nám ostane v hrnci a kýbliky uzavrieme. DOBRÚ CHUŤ