Čakanka v bešameli

fialka1 - fotkafialka1, 30. decembra 2013
Čakanka v bešameli
Foto: fialka1

Tento recept ma naučil môj manžel, neviem odkial ho má on ale veľmi nám chutí. Tento recept je veľmi rýchly a jednoduchý.

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
 alebo iný tvrdý syr
100 g
100 g
150 ml




Postup

  1. 1

    čakanku povarím v parnom hrnci 40minút.Po uvarení zabalím do šunky nakrájanej na kolieska a povkladám do zapekacej mise.V hrnci si spravím bešamelovú omáčku. Rozpustím maslo, pridám hladkú múku a mlieko, miešam tak aby bešamel bol hladký a bez hrudiek.Množstvo robím tak od oka aby som ním mohla zaliat čakanku obalenú v šunke. Bešamelom zalejem pripravené čakankové rolky a na vrch dám pár väčších plátkou eidamu alebo iného tvrdého syra. Všetko spolu zapečiem v rúre. Pečiem na 180 stupňov po dobu asi 40 minút. Hotové jedlo môžete podávať s čerstvým ľadovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia