Čakankový šalát

Čakanka s roquefortom (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v jednom luxusnom hoteli. Na večeru mali čakankový šalát. Mladej neveste veľmi zachutil a pýtala si recept. Ten jej však nechceli a nechceli dať. Až na druhý deň, keď sa kuchár dozvedel, že je to ich svadobná cesta, dal jej recept ako svadobný dar. Ja sa s vami o ten recept podelím, ale pozor : je to TOP Secret ! :-)))

3-4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme a umyjeme čakanku.
  2. Nakrájame ju na koliečka.
  3. Pripravíme roquefort. Môže byť aj podobný typ syru, napr. Niva alebo Gorgonzola.
  4. Roquefort polámeme na kúsky a spolu so smotanou rozmixujeme.
  5. Ak je potrebné, pridávame smotanu alebo syr. Omáčka by mala mať konzistenciu hustejšieho jogurtu.
  6. Vylejeme na čakanku a dobre premiešame. Posypeme nasekanými orechami.
  7. Hotovo. Dobrú chuť.