Čajové vajcia

Autor receptu: giggles

Recept pre milovníkov čínskej kuchyne a všetkých, ktorí obľubujú netradičné chute a vône :)

20 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia starostlivo poumývame a uvaríme na hniličku. Je potrebné, aby stuhol bielok. Potom ich ochladíme studenou vodou a každému naklepeme lyžicou škrupinku. Má popukať, ale musí zostať v celku.
  2. Do hrnca si nalejeme vodu (radšej menej a v prípade potreby dolejeme). Pridáme všetky suroviny na nálev a poukladáme vajcia tak, aby boli celé ponorené. Koreniny možno použiť v celku alebo mleté. Taktiež čaj, sypaný alebo porciovaný. Nesoliť, slanosť dodá sójová omáčka.
  3. Necháme zovrieť, potom utlmíme plameň a varíme pol hodinu. Odstavíme a necháme vajíčka v náleve vychladnúť. Olúpeme, opláchneme a môžeme podávať. Sú krásne mramorované. Ak pri naklepávaní škrupiny pukne bielok a nálev sa dstane k žĺtku, sú ešte výraznejšie. Dobrú chuť!
  4. Najlepšie sú keď sa pripravia vopred večer a lúhujú sa celú noc. Ak ostanú, v náleve vydržia v chladničke niekoľko dní, samozrejme neošúpané.