Caesar šalát s grilovaným kurčaťom

pejoluck - fotkapejoluck, 9. januára 2016

Ľahšia verzia klasického letného šalátu, ideálna na grilovačku.

4
porcie
10 minút
príprava
16 minút
na 180 °C

Suroviny

Šalát:
80 g
2 ks
1 ČL
Dressing:
30 g
2 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
Krutóny:
10 cm (alebo ciabatta)
10 g
1 strúčik
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 180°C. Všetky ingrediencie na dressing zmiešame a necháme prejsť chute.

  2. 2

    Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré umyjeme a necháme odkvapkať.

  3. 3

    Kuracie prsia prekrojíme pozdĺžne na polovicu, aby boli tenšie, potrieme ich trochou olivového oleja a opečieme na horúcej grilovacej panvici 2-3 minúty z každej strany, do zlatista. Keď trochu vychladnú, nakrájame ich na tenké pásiky.

  4. 4

    Na prípravu krutónov, v miske zmiešajme olivový olej s cesnakom, ktorý rozdrvíme lyžicou. Pridáme čierne korenie a rozotrieme rovnomerne po miske. Pridáme kocky bagety, a rovnomerne ich obalíme v olejovej zmesi. Rozložíme rovnomerne na plech, a pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút. Priebežne ich otáčame aby sa upiekli rovnomerne.

  5. 5

    Šalát rozložíme do plytkej misky, od najväčších lístkov po najmenšie, tak, že vytvoríme kruhy. Pokvapkáme na ne dressing, pridáme krutóny a kuracie pásiky, a na vrch dáme nastrúhany parmezán.

Diskusia k receptu