Cachochbilli /fotorecept/

Cachochbilli /fotorecept/
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 13. marca 2011 11:25Ďalšie jeho recepty

Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené kurča je veľmi chutné, lahodné a voňavé. Pripravuje sa skôr, ako sa konzumuje, aspoň v jednodňovom predstihu, ale to čakanie stojí za to.

Suroviny

6-8
porcií
100+24 h v chladničk
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Kura rozdelíme na 17 častí a každú obalíme v zmesi soli, mletého čierneho korenia a papriky a opečieme na masle do zlatočervenej farby. Na dno pekáča nasypeme polovicu na kocky pokrájanej cibule, na ňu uložíme v jednej vrstve opečené kura a prikryjeme druhou polovicou cibule a cesnakom pokrájaným na plátky. Pridáme plátky citrona a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. zastrčíme bobkové listy, pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pokrájaných paradajok a zalejeme vínom.

2

Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňov 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti. Pridáme adžiku a posypeme posekanými bylinkami, necháme ešte celé v trúbe 10 minút tiahnuť, aby sa prepojili chute. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladničky.

3

Pred podávaním zohrejeme, servírujeme horúce s dusenou ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bzuky, 14. marca 2011 o 06:51
    Nemá to chybu , len neviem či by som vydržal 24 hod


  • zinnajdha, 14. marca 2011 o 10:13
    ako treba čítať názov tohto jedla ?


  • jatanika, 14. marca 2011 o 10:16
    @zinnajdha , neviem ako sa to číta, ale na začiatku je určite "č" nie "c" ...aspoň keď je to písané v azbuke...


  • pusta, 14. marca 2011 o 11:12
    bzuky dakujem, ja som to tiež nevydržala a OCHUTNALA SOM Už V TEN DEň a bolo to výborné. vyriešila som to šalamúnsky, odložila som polovicu na zajtra, a vtedy to priam spievalo..také vynikajúce to bolo. môžem ti potvtdiť, že gruzínci hovorili o čachochbilli pravdu.


  • marienka44, 14. marca 2011 o 12:04
    @Pusta ,bod 2, pridáme adžiku...Co to je, pocujem to prvykrat? :-)


  • pusta, 14. marca 2011 o 14:28
    marienka, adžika je koreniaca zmes, recept na ňu som vložila a dosť podrobne o nej píšem to, na čo sa pýtaš. pozri si ju, prosím.


  • dss, 14. marca 2011 o 18:58
    @marienka44 korenie adžika ako píše @pusta dostaneš kúpiť aj u predajcov.Ja ho kupujem niekedy v Kaflande od českých predajcov.Písal som už o ňom možno by si ho našla v mojom príspevku.


  • dss, 14. marca 2011 o 19:06
    Ešte Vám pridám aj link na predajcu tohoto korenia www.renykorei.cz


  • jatanika, 14. marca 2011 o 19:18
    adžiku kupujem bežne v potravinách...od firmy avokádo...


  • jarunka, 19. marca 2011 o 02:08
    Tiez neviem co to je adzika. skusim pohladat.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2015: Voňavá kuchyňa Voňavá kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 17. apríla v denníku Pravda.


TOPlist