Cachochbilli /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 13. marca 2011
Cachochbilli /fotorecept/
Foto: pusta

Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené kurča je veľmi chutné, lahodné a voňavé. Pripravuje sa Zobraziť celý popisCachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené kurča je veľmi chutné, lahodné a voňavé. Pripravuje sa skôr, ako sa konzumuje, aspoň v jednodňovom predstihu, ale to čakanie stojí za to.

6-8
porcií
100+24 h v chladničk minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1500 g, alebo kura
3 ks, veľká
4 veľké strúčiky
6 PL
4 ks, zrelá olúpaná
1 ks
125 ml
1 PL
4 ks
bylinky na posypanie:
  čerstvá
  čerstvý
 čerstvá
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
100 g




Postup

  1. 1

    Kura rozdelíme na 17 častí a každú obalíme v zmesi soli, mletého čierneho korenia a papriky a opečieme na masle do zlatočervenej farby. Na dno pekáča nasypeme polovicu na kocky pokrájanej cibule, na ňu uložíme v jednej vrstve opečené kura a prikryjeme druhou polovicou cibule a cesnakom pokrájaným na plátky. Pridáme plátky citrona a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. zastrčíme bobkové listy, pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pokrájaných paradajok a zalejeme vínom.

  2. 2

    Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňov 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti. Pridáme adžiku a posypeme posekanými bylinkami, necháme ešte celé v trúbe 10 minút tiahnuť, aby sa prepojili chute. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladničky.

  3. 3

    Pred podávaním zohrejeme, servírujeme horúce s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu

bzuky
Nemá to chybu , len neviem či by som vydržal 24 hod
jatanika
@zinnajdha , neviem ako sa to číta, ale na začiatku je určite "č" nie "c" ...aspoň keď je to písané v azbuke...
pusta
bzuky dakujem, ja som to tiež nevydržala a OCHUTNALA SOM Už V TEN DEň a bolo to výborné. vyriešila som to šalamúnsky, odložila som polovicu na zajtra, a vtedy to priam spievalo..také vynikajúce to bolo. môžem ti potvtdiť, že gruzínci hovorili o čachochbilli pravdu.
pusta
marienka, adžika je koreniaca zmes, recept na ňu som vložila a dosť podrobne o nej píšem to, na čo sa pýtaš. pozri si ju, prosím.
používateľ nemá avatar
dss
dss
@marienka44 korenie adžika ako píše @pusta dostaneš kúpiť aj u predajcov.Ja ho kupujem niekedy v Kaflande od českých predajcov.Písal som už o ňom možno by si ho našla v mojom príspevku.
používateľ nemá avatar
dss
dss
Ešte Vám pridám aj link na predajcu tohoto korenia www.renykorei.cz
jatanika
adžiku kupujem bežne v potravinách...od firmy avokádo...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia