Cachochbilli /fotorecept/

Cachochbilli /fotorecept/
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 13. marca 2011 11:25Ďalšie jeho recepty

Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené kurča je veľmi chutné, lahodné a voňavé. Pripravuje sa skôr, ako sa konzumuje, aspoň v jednodňovom predstihu, ale to čakanie stojí za to.

Suroviny

6-8
porcií
100+24 h v chladničk
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Kura rozdelíme na 17 častí a každú obalíme v zmesi soli, mletého čierneho korenia a papriky a opečieme na masle do zlatočervenej farby. Na dno pekáča nasypeme polovicu na kocky pokrájanej cibule, na ňu uložíme v jednej vrstve opečené kura a prikryjeme druhou polovicou cibule a cesnakom pokrájaným na plátky. Pridáme plátky citrona a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. zastrčíme bobkové listy, pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pokrájaných paradajok a zalejeme vínom.

2

Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňov 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti. Pridáme adžiku a posypeme posekanými bylinkami, necháme ešte celé v trúbe 10 minút tiahnuť, aby sa prepojili chute. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladničky.

3

Pred podávaním zohrejeme, servírujeme horúce s dusenou ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bzuky, 14. marca 2011 o 06:51
    Nemá to chybu , len neviem či by som vydržal 24 hod


  • zinnajdha, 14. marca 2011 o 10:13
    ako treba čítať názov tohto jedla ?


  • jatanika, 14. marca 2011 o 10:16
    @zinnajdha , neviem ako sa to číta, ale na začiatku je určite "č" nie "c" ...aspoň keď je to písané v azbuke...


  • pusta, 14. marca 2011 o 11:12
    bzuky dakujem, ja som to tiež nevydržala a OCHUTNALA SOM Už V TEN DEň a bolo to výborné. vyriešila som to šalamúnsky, odložila som polovicu na zajtra, a vtedy to priam spievalo..také vynikajúce to bolo. môžem ti potvtdiť, že gruzínci hovorili o čachochbilli pravdu.


  • marienka44, 14. marca 2011 o 12:04
    @Pusta ,bod 2, pridáme adžiku...Co to je, pocujem to prvykrat? :-)


  • pusta, 14. marca 2011 o 14:28
    marienka, adžika je koreniaca zmes, recept na ňu som vložila a dosť podrobne o nej píšem to, na čo sa pýtaš. pozri si ju, prosím.


  • dss, 14. marca 2011 o 18:58
    @marienka44 korenie adžika ako píše @pusta dostaneš kúpiť aj u predajcov.Ja ho kupujem niekedy v Kaflande od českých predajcov.Písal som už o ňom možno by si ho našla v mojom príspevku.


  • dss, 14. marca 2011 o 19:06
    Ešte Vám pridám aj link na predajcu tohoto korenia www.renykorei.cz


  • jatanika, 14. marca 2011 o 19:18
    adžiku kupujem bežne v potravinách...od firmy avokádo...


  • jarunka, 19. marca 2011 o 02:08
    Tiez neviem co to je adzika. skusim pohladat.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist