Cachochbilli /fotorecept/

pustaPusta, 10 ročné dievča, Bratislava, 13. marca 2011 11:25
Ďalšie jej recepty »

Cachochbilli /fotorecept/Foto: pusta

Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené kurča je veľmi chutné, lahodné a voňavé. Pripravuje sa skôr, ako sa konzumuje, aspoň v jednodňovom predstihu, ale to čakanie stojí za to.

6-8
porcií
100+24 h v chladničk min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

1500 g, alebo kura
3 ks, veľká
4 veľké strúčiky
6 PL
4 ks, zrelá olúpaná
1 ks
125 ml
1 PL
4 ks
bylinky na posypanie:
  čerstvá
  čerstvý
 čerstvá
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Kura rozdelíme na 17 častí a každú obalíme v zmesi soli, mletého čierneho korenia a papriky a opečieme na masle do zlatočervenej farby. Na dno pekáča nasypeme polovicu na kocky pokrájanej cibule, na ňu uložíme v jednej vrstve opečené kura a prikryjeme druhou polovicou cibule a cesnakom pokrájaným na plátky. Pridáme plátky citrona a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. zastrčíme bobkové listy, pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pokrájaných paradajok a zalejeme vínom.

  2. 2

    Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňov 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti. Pridáme adžiku a posypeme posekanými bylinkami, necháme ešte celé v trúbe 10 minút tiahnuť, aby sa prepojili chute. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladničky.

  3. 3

    Pred podávaním zohrejeme, servírujeme horúce s dusenou ryžou.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist