Bylinkový žralok s holandskou omáčkou

pupava - fotkapupava, 12. apríla 2014
Bylinkový žralok s holandskou omáčkou
Foto: pupava

Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla som sa ju teda urobiť so žralokom a chutilo Zobraziť celý popisNiekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla som sa ju teda urobiť so žralokom a chutilo to skvele. Upozorňujem však, že som si nie stopercentne istá, či táto podoba holandskej omáčky nie je len akási pseudoholandská omáčka, keďže receptov na ňu som našla asi milión (a to nepreháňam), vybrala som si spomedzi všetkých ten, ktorý mi najviac vyhovoval (a neľutujem) :)

Suroviny

Základ:
9 ks
Marináda:
1 ČL
1 ČL
100 g (rozpustené)
1 ČL
z 1/2 citróna
Zemiaky:
750 g
Holandská omáčka:
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Najprv si z uvedených ingrediencií pripravíme marinádu. Žraloka premyjeme, môžeme naložiť i do mlieka. Keď máme marinádu pripravenú, žraločie steaky ponatierame z oboch strán marinádou a pripravíme na panvici. Netreba dlho, mäso je hotové do niekoľkých minút.

  2. 2

    Zemiaky (dávala som v šupke) nakrájané na ľubovoľné tvary dáme na plech, posypeme sladkou paprikou (nemusí byť, ale my to máme radi), posolíme a polejeme olivovým olejom. Necháme zapiecť v rúre. Občas ich vyberieme a poprehadzujeme.

  3. 3

    Nad parou necháme rozpustiť maslo. Pridáme 3 žĺtka a miešame (pozor, aby sa vajíčka nezrazili) cca 2-3 minútky. Podľa chuti pridáme tiež soľ alebo biele korenie. Pridáme tiež trochu citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu

afataga
vyzera to vyborne, len tu sojovku by som nedavala, mas pravdu, na holandsku omacku je milion rcp, niekde sa dava aj biele vino, aj tvoja verzia moze byt dobra, teraz cakaj komentare tych najmudrejsich na svete o omacke :-), ja si myslim, ze je tazko urcit, ktora je ta naozaj echtovna
pupava
Preto som napísala v popise receptu to, čo som napísala a ak aj napriek tomu nejaký inteligent bude mať výstižné poznámky, tak je to skôr jeho ako môj problém.
Samozrejme, rada si nechám poradiť a vyskúšam nové chute, ale hádať sa tu o správnosti receptov mi na vareche pripadá niekedy vážne "ujeté" a nejako sa toho nemienim zúčastňovať.
A ďakujem za komentár :) Sójovka je asi dosť o chuti každého, ja ju v poslednej dobe využívam často, zvyknem kupovať v bioobchode a je nebíčková :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia