Bylinkový chlieb v kvetináči fotorecept

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 16. mája 2013

Keď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite a hneď vyskúšať. Vybrala som sa kúpiť kvetináče, potrebné Zobraziť celý popisKeď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite a hneď vyskúšať. Vybrala som sa kúpiť kvetináče, potrebné ingrediencie a začala som. Akýkoľvek chlieb upečený doma - v rúre mi okamžite signalizuje teplo, vôňu, pocit domova, lásku. Vyskúšajte..., budete potrebovať:

Suroviny

1 ks
50 g
0,2 l
 na kvások
2 ks
500 g
1/2 ČL
1 ČL
4 PL
1 strúčik
2 ks menšie
 alebo slnečnicové




Postup

  1. 1

    1 čerstvé droždie, 50g masla, 0,2l mlieka, cukor na kvások, 2 vajcia, 500g hladkej múky...

    Bylinkový chlieb v kvetináči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    1/2ČL feniklu, 1ČL rozmarínu, 4PL kôpru, strúčik cesnaku, 2 menšie červené cibule, muškátový oriešok, tekvicové alebo slnečnicové semienka, soľ,...

    Bylinkový chlieb v kvetináči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások. Na masle opražíme cesnak, cibuľu. Do múky pridáme kvások, vajcia, soľ, bylinky a maslo-cesnak-cibuľu. Vymiesime cesto a necháme kysnúť 20 minút. Potom ho rozdelíme na polovicu a dáme do maslom vymastených kvetináčov kysnúť ešte 15 minút.

    Bylinkový chlieb v kvetináči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme vodou, posypeme semienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° 30 minút.

    Bylinkový chlieb v kvetináči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme ešte chvíľu vo vypnutej rúre, vyberieme a z kvetináčov chlieb "vyklopíme", keď vychladne (nikdy nečakám kým vychladne, proste neodolám ;-) ).

    Bylinkový chlieb v kvetináči (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

gubics
Zaujímavý recept,asi ho vyskúšam, len nie v kvetináči,to mi pripadá trochu čudné.
rressia
prečo čudné - veď to je ako keby si piekla chlieb v rímskom hrnci. ozaj, netreba tie kvetináče pred pečením namočiť?
nynuna
V květináči se mi líbí, chystám se na něj dlouho, tak teď určitě vyzkouším.
mramar
podobný recept už mám niekde odložený a stále sa chystám, že to vyskúšam, len som tiež rozmýšľala, či ten kvetináč nie je potrebné najprv namočiť - podobne ako rímsky hrniec, lebo mám trochu obavu, či ten kvetiná v rúre nepraskne.
afataga
tiez som uz piekla v kvetinaci, ale pred tym som ich asi na 10 min namocila do vody, ani ja nevydrzim kym vychladne, to sa neda ked to tak vonia :-)
marikafil
a ja by som ešte poprosila približné rozmery tých kvetináčikov. ďakujem:-)
evusik
chlieb v kvetináči som kedysi pekávala aj ja, tieto sú z roku 2009 a sú asi aj posledné čo som tak robila.... je pravda, že vtedy neboli ešte rôzne formy tak sme hľadali náhradu. Teraz, ak chcem takéto mini chleby tak používam formu na mini chlebíky....
kvetináče treba určite namáčať tak ako rímsky hrniec... ak ich nenamočíte riskujete, že vám prasknú... a nesmú sa umývať v čistiacich prostriedkoch, len v čistej vode...
 varecha.pravda.sk/recepty/chlieb-z-kvetinaca-fotorecept/2...

@zuzananoskov á tvoje chlebíky sú parádne a určite aj chutné... čo sa týka droždia ja som kedysi tiež dávala na 500g múky celú kocku droždia, teraz ale dávam len polovicu a úplne to stačí....
zsuzsu
veľmi zaujímavé... :) áno,čudné,že v kvetináči chlebík piecť,ale koniec koncov,výsledok je super! :)
zuzananoskova
Hmm, neviem mne to neprišlo čudné piecť v kvetináči, práve naopak, ale asi je to aj zvyk ;-) Keď som ich kúpila, riadne som ich umyla vodou a nikdy ich pred pečením nenamáčam vo vode, iba potieram maslom, ako je to v recepte. Kvetináče sú v poriadku :) Všetkým ďakujem za milé komentáre :-)
martapaula
tento zaujímavý recept, ma veľmi zaujal,určite ho vyskúšam,ale musím si najprv kúpiť kvetináč.Dám potom vedieť,ako sa podaril.
evanaaa
Ja som si kúpila glazované kvetináče na tento účel už dávno, ale nakoniec som ich ani nevyskúšala. Tie sa ani namáčať nemusia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia