Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Najviac chutí natreté na čerstvý chlieb, pridávame do nátierok, alebo potierame pečené kuriatko, môžeme použiť ako základ na omáčky a všade tam kde bežne pridávame maslo. Uskladníme v mrazničke naporcované na kocky.

30 minút
príprava

Postup

  1. Sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde, tak vyberieme sa na svoje osvedčené miesta a natrháme si listy medvedieho cesnaku
  2. maslo si hodinu vopred nakrájame a necháme zmäknúť pri izbovej teplote, zatiaľ si umyjeme a najemno nasekáme listy medvedieho cesnaku, najlepšie v robote
  3. zmäknuté maslo prešľaháme mixérom s metličkami, pridáme 2PL nasekaných listov
  4. a šľahačom zapracujeme do masla
  5. Menšiu misku vyložíme fóliou a naplníme maslom, dobre zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky. Použijeme až na ďalší deň, aby sa chute prepojili. Môžeme nakrájať na menšie kúsky a odložiť do mrazničky.
  6. Najviac chutí natreté na čerstvý chlieb