Krutóny

Bylinkové krutóny s cesnakom a so syrom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Zostal mi starší chlieb, a tak som ho takto zúžitkoval.

10-15
porcií
30-40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si material. Z chleba som odkrojil koru a nakrajal na krajce asi 1 az 1,5 cm. Potom som krajce pokrajal na kocky. Cesnak som nakrajal na mensie kusky. Ja som pouzil cerstve oregano, ale ked nemam pouzivam susene.
  2. V panvici so rozohrial olej a pridal vsetky ingrediencie, samozrejme okrem chleba. Teplotu som znizil, len aby som prazil a aby mi nezhorel olej.
  3. Priblizne po 4 - 5 minutach som odstavil panvicu od zdroja tepla a povyberal som opeceny cesnak. Zapol som ruru na 180 stupnov.
  4. Zvysny ochuteny olej som nalial do nadoby s pripravenym chlebom. Nadobu som uzavrel a dobre pohrkal, aby sa ochuteny olej dobre a rovnomerne distribuoval.
  5. Taketo buduce krutony som dal na plech vystlany papierom na pecenie, rozhrnute v jednej vrstve. Takto som to piekol asi 7 - 8 minut. Vybral som z rury a premiesal. Posypal som vopred pripravenym, nastruhanym syrom. Ja som pouzil udeny syr, ale tiez pouzivam parmezan. Nakolko ja som pouzil cheddar, piekol som este asi 3 minuty. Ak pouzivam parmezan peciem este asi 6 - 7 minut, aby chytili zlatu farbu.
  6. Takto pripravene krutony dam do utesnenej nadoby a dam do chladnicky. Tam mi vydrzi aj 2 - 3 tyzdne. Pouzivam na zelene salaty, ale aj napr. do polievky.