Burritos (fotorecept)
Autor receptu: heleninka88
Ak niekto má rád pikantné jedlo určite si na tomto pochutí :)
6 porcií |
15-20 minút príprava |
25/10 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme všetky suroviny, ktoré potrebujeme.
- Prichystáme si hneď aj korenie. Ja som pridala aj oregano, ale nemusí byť to už je na Vás či ho dáte alebo nie :)
- Na oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista a k nej pridáme kuracie mäso. Mäso pražíme kým nemá bielu farbu. Pridáme soľ a čierne mleté korenie a trocha chilli korenia. Mäso zalejeme vodou.
- Ak nám mäso začne vrieť pridáme kukuricu. Necháme spolu trocha povariť.
- Medzi tým si pripravíme zmiešaný paradajkový pretlak s kečupom. Vylejeme do mäsa s kukuricou a varíme kým nám to nezačne vrieť. Dáme na miernejší oheň a pridáme oregano s vegetou a maggi. Štipľavé omáčky pridávame do omáčky ak je už mäso mäkké.
- Omáčku Peri Peri a Tabasco dávame do omáčky podľa chuti.(Peri Peri omáčka je veľmi štipľavá). Ak nemáme tieto omáčky kľudne môžme použiť inú štipľavú omáčku alebo chilli papričky.
- Predtým ako dáme pretlačený cesnak omáčku dochutíme. Cesnak dávame nakoniec, aby sme cítili jeho chuť a vôňu v omáčke. Omáčku necháme spolu s cesnakom variť tak 5-7 min.
- Keď sa nám omáčka varí pripravíme si plech, ktorý vymastíme trochou oleja, aby sa nám tortily na plech neprilepili.
- Ak máme vymastený plech nastrúhame si syr.
- Tortilly môžme plniť do taštičiek alebo do iných tvarov. Mne najviac vyhovujú taštičky a viac sa ich aj zmestí na plech.
- Preložíme na polovicu.
- Potom preložíme jednu aj druhú stranu na seba. Bude Vám to takto krásne držať.
- Spodok tortily preložíme nahor. A taštička je hotová. Ukladáme ich na vymastený plech pekne pri sebe. Ja som naplnila 12 tortíl čiže vychádza na jednu osobu 2 krát buritos.
- Na tortilly dávame nastrúhaný syr. Kľudne môžte dať veľa syra. A dávame zapiecť na 200°C na 10 min. Syr sa pekne pripečie na tortillu.
- A mexické jedlo u Vás v kuchyni je hotové. Prajem Dobrú chuť ;-)