Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept)
Autor receptu: klimeczek
Spomienky sú úžasná vec. Najmä tie na detstvo. Tie na moje detstvo sú spojené aj s obrovskými
lepkavými guľami. Presne pred štvrť storočím som ich jedol asi naposledy. Nikdy som neskúmal
recept na ne a tak som skúsil štýlom pokus-omyl ich urobiť a myslím že sa to podarilo :-)
8 - 12 porcií |
10 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- 3 plechovky Salca som varil 3 hodiny zakryté v hrnci. Ani neviem prečo tak dlho ale proste som to urobil a mal som z neho proste dobrý pocit.
- Na panvici som si zohrial kryštálový cukor ktorý som skaramelizoval. Na ten som vylial prevarené Salco ktoré krátko som "opekal" do zhnednutia. Postupne som pridal burizóny, nasekané madle, pomleté orechy a kokos ktorý som si upiekol nasucho na panvici. Vmiešame som maslo a spojil v jednu masu.
- Tuto zmes som vložil do formy na Srnčí chrbát ktorú som vytrel kokosovým tukom a vysypal strúhaným kokosom. Odložil som do chladničky stuhnúť.
- Po vyvhladnutí som vyklopil oblial polevou z horkej čokolády a masla a ozdobil jahodami.
- Ďalšou variáciou a omnoho tradičnejšou boli klasické guľky ktoré som ukladal do papierových košíčkov zdobil horkou čokoládou a podával.
- Dobrú chuť prajem !!!