Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept)

Autor receptu: klimeczek

Spomienky sú úžasná vec. Najmä tie na detstvo. Tie na moje detstvo sú spojené aj s obrovskými lepkavými guľami. Presne pred štvrť storočím som ich jedol asi naposledy. Nikdy som neskúmal recept na ne a tak som skúsil štýlom pokus-omyl ich urobiť a myslím že sa to podarilo :-)

8 - 12
porcií
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 3 plechovky Salca som varil 3 hodiny zakryté v hrnci. Ani neviem prečo tak dlho ale proste som to urobil a mal som z neho proste dobrý pocit.
  2. Na panvici som si zohrial kryštálový cukor ktorý som skaramelizoval. Na ten som vylial prevarené Salco ktoré krátko som "opekal" do zhnednutia. Postupne som pridal burizóny, nasekané madle, pomleté orechy a kokos ktorý som si upiekol nasucho na panvici. Vmiešame som maslo a spojil v jednu masu.
  3. Tuto zmes som vložil do formy na Srnčí chrbát ktorú som vytrel kokosovým tukom a vysypal strúhaným kokosom. Odložil som do chladničky stuhnúť.
  4. Po vyvhladnutí som vyklopil oblial polevou z horkej čokolády a masla a ozdobil jahodami.
  5. Ďalšou variáciou a omnoho tradičnejšou boli klasické guľky ktoré som ukladal do papierových košíčkov zdobil horkou čokoládou a podával.
  6. Dobrú chuť prajem !!!