Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom fotorecept

klimeczek - fotkaklimeczek, 24. júla 2015
Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept)
Foto: klimeczek

Spomienky sú úžasná vec. Najmä tie na detstvo. Tie na moje detstvo sú spojené aj s obrovskými lepkavými guľami. Presne pred štvrť Zobraziť celý popis Spomienky sú úžasná vec. Najmä tie na detstvo. Tie na moje detstvo sú spojené aj s obrovskými lepkavými guľami. Presne pred štvrť storočím som ich jedol asi naposledy. Nikdy som neskúmal recept na ne a tak som skúsil štýlom pokus-omyl ich urobiť a myslím že sa to podarilo :-)

8 - 12
porcií
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 a 1/2 balíka
3 plechovky
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 hrnček
120 g
100 g
5 PL
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    3 plechovky Salca som varil 3 hodiny zakryté v hrnci. Ani neviem prečo tak dlho ale proste som to urobil a mal som z neho proste dobrý pocit.

    Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici som si zohrial kryštálový cukor ktorý som skaramelizoval. Na ten som vylial prevarené Salco ktoré krátko som "opekal" do zhnednutia. Postupne som pridal burizóny, nasekané madle, pomleté orechy a kokos ktorý som si upiekol nasucho na panvici. Vmiešame som maslo a spojil v jednu masu.

    Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tuto zmes som vložil do formy na Srnčí chrbát ktorú som vytrel kokosovým tukom a vysypal strúhaným kokosom. Odložil som do chladničky stuhnúť.

    Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vyvhladnutí som vyklopil oblial polevou z horkej čokolády a masla a ozdobil jahodami.

    Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšou variáciou a omnoho tradičnejšou boli klasické guľky ktoré som ukladal do papierových košíčkov zdobil horkou čokoládou a podával.

    Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť prajem !!!

    Burizónové variácie s mandľami, orechami a kokosom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
robila som z týchto lepkavých gulôčiek rezy,,,bolo to niečo úžasne chrumkavé..) a tiež som to vyskúšala zabaliť do kakaovej palacinky naplnila som ju skvelými dobrotkami a zviazala tenkým gumovým hadíkom..si skutočne kreatívny a tvoje recepty sa mi páčia.-)
aleana
vyzerá to super a chutiť to musí fantasticky...tie burizónové gule v detstve boli aj moje obľúbené, a doteraz sú :-) snažím sa obmedzovať cukor, takže salko by som nepoužila, ale snáď by to vyšlo s nesladeným kondenzovaným mliekom osladeným napr.xylitolom alebo javorovým sirupom...musím porozmýšľať a možno vyskúšam podľa seba :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia