Burizónové guľky

luckala1Luckala1, 25 ročná žena, Trenčín, recept pridala: 11. decembra 2011 23:10Ďalšie jej recepty

Sú výborné keď sa blížia Vianoce, Veľká noc, narodeniny, rôzne oslavy, alebo keď si chceme len tak zamaškrtiť :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z kryštálového cukru spravíme karamel. Nezabudnime na stále miešanie, aby nám nevznikli hrudky.

2

Heru necháme rozpustiť a pomaly (a za stáleho miešania) ju prilievame do karamelu.

3

Pridáme sladené kondenzované mlieko a masu dobre premiešame. Napokon odstavíme z plameňa, pridáme burizóny (najlepšie biele, nesladené) a masu dobre premiešame.

4

Keď burizónová hmota trošku vychladne, tvarujeme z nej guličky, ktoré ukladáme do vopred pripravených papierových košíčkov. Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 11. decembra 2011 o 20:18
    veru, niekedy dávno som robievala tieto guľky, no stratila som recept, tak super, vdaka, že si sa tu objavila a pridala ho sem... dávam ho do kk a určite ich budem robiť


  • fialka49, 10. februára 2012 o 17:31
    Jednoduché a tak výborné. Takmer som zabudla na túto dobrotu. V najbližších dňoch ju určite spravím pre moju rodinu.


  • blumitasz, 23. decembra 2012 o 05:35
    Mám ich veľmi rada. Niekde som čítala,že je možné pridať do karamelu jednu KL kakaa, vraj to urobí trošku inú chuť. Dnes to vyskúšam ....



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist