Burizónové guľky

luckala1Luckala1, 25 ročná žena, Trenčín, recept pridala: 11. decembra 2011 23:10Ďalšie jej recepty

Sú výborné keď sa blížia Vianoce, Veľká noc, narodeniny, rôzne oslavy, alebo keď si chceme len tak zamaškrtiť :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z kryštálového cukru spravíme karamel. Nezabudnime na stále miešanie, aby nám nevznikli hrudky.

2

Heru necháme rozpustiť a pomaly (a za stáleho miešania) ju prilievame do karamelu.

3

Pridáme sladené kondenzované mlieko a masu dobre premiešame. Napokon odstavíme z plameňa, pridáme burizóny (najlepšie biele, nesladené) a masu dobre premiešame.

4

Keď burizónová hmota trošku vychladne, tvarujeme z nej guličky, ktoré ukladáme do vopred pripravených papierových košíčkov. Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 11. decembra 2011 o 20:18
    veru, niekedy dávno som robievala tieto guľky, no stratila som recept, tak super, vdaka, že si sa tu objavila a pridala ho sem... dávam ho do kk a určite ich budem robiť


  • fialka49, 10. februára 2012 o 17:31
    Jednoduché a tak výborné. Takmer som zabudla na túto dobrotu. V najbližších dňoch ju určite spravím pre moju rodinu.


  • blumitasz, 23. decembra 2012 o 05:35
    Mám ich veľmi rada. Niekde som čítala,že je možné pridať do karamelu jednu KL kakaa, vraj to urobí trošku inú chuť. Dnes to vyskúšam ....



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist