Burizónové guľky

luckala1Luckala1, recept pridal: 11. decembra 2011 23:10Ďalšie jeho recepty

Sú výborné keď sa blížia Vianoce, Veľká noc, narodeniny, rôzne oslavy, alebo keď si chceme len tak zamaškrtiť :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z kryštálového cukru spravíme karamel. Nezabudnime na stále miešanie, aby nám nevznikli hrudky.

2

Heru necháme rozpustiť a pomaly (a za stáleho miešania) ju prilievame do karamelu.

3

Pridáme sladené kondenzované mlieko a masu dobre premiešame. Napokon odstavíme z plameňa, pridáme burizóny (najlepšie biele, nesladené) a masu dobre premiešame.

4

Keď burizónová hmota trošku vychladne, tvarujeme z nej guličky, ktoré ukladáme do vopred pripravených papierových košíčkov. Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 11. decembra 2011 o 20:18
    veru, niekedy dávno som robievala tieto guľky, no stratila som recept, tak super, vdaka, že si sa tu objavila a pridala ho sem... dávam ho do kk a určite ich budem robiť


  • fialka49, 10. februára 2012 o 17:31
    Jednoduché a tak výborné. Takmer som zabudla na túto dobrotu. V najbližších dňoch ju určite spravím pre moju rodinu.


  • blumitasz, 23. decembra 2012 o 05:35
    Mám ich veľmi rada. Niekde som čítala,že je možné pridať do karamelu jednu KL kakaa, vraj to urobí trošku inú chuť. Dnes to vyskúšam ....



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist