Burizónové guľky

luckala1Luckala1, recept pridal: 11. decembra 2011 23:10Ďalšie jeho recepty

Sú výborné keď sa blížia Vianoce, Veľká noc, narodeniny, rôzne oslavy, alebo keď si chceme len tak zamaškrtiť :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z kryštálového cukru spravíme karamel. Nezabudnime na stále miešanie, aby nám nevznikli hrudky.

2

Heru necháme rozpustiť a pomaly (a za stáleho miešania) ju prilievame do karamelu.

3

Pridáme sladené kondenzované mlieko a masu dobre premiešame. Napokon odstavíme z plameňa, pridáme burizóny (najlepšie biele, nesladené) a masu dobre premiešame.

4

Keď burizónová hmota trošku vychladne, tvarujeme z nej guličky, ktoré ukladáme do vopred pripravených papierových košíčkov. Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 11. decembra 2011 o 20:18
    veru, niekedy dávno som robievala tieto guľky, no stratila som recept, tak super, vdaka, že si sa tu objavila a pridala ho sem... dávam ho do kk a určite ich budem robiť


  • fialka49, 10. februára 2012 o 17:31
    Jednoduché a tak výborné. Takmer som zabudla na túto dobrotu. V najbližších dňoch ju určite spravím pre moju rodinu.


  • blumitasz, 23. decembra 2012 o 05:35
    Mám ich veľmi rada. Niekde som čítala,že je možné pridať do karamelu jednu KL kakaa, vraj to urobí trošku inú chuť. Dnes to vyskúšam ....



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist