Burgundské hovädzie ragú

Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 8. februára 2015
Burgundské hovädzie ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
190 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (móčing)
100 g
700 ml
300 ml
Zeleninový základ:
2 ks
2 stopky
6 strúčikov
8 ks
Koreniny:
5 vetvičiek
3 vetvičky zviazané spolu s tymianom
10 guľôčok
Príloha:
16 ks
2 ks
200 g
2 ks
16 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu dáme do studenej vody, necháme zovrieť a potom necháme vychladnúť vo vývare, vyberieme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Mäso opečieme na oleji, vyberieme a vo výpeku opečieme nakrájanú zeleninu. Mäso vrátime a podlejeme vínom. Na malom plameni redukujeme asi na dve tretiny.

  3. 3

    Potom pridáme koreniny, podlejeme vývarom a dusíme prikryté tri hodiny pri 120 °C. Poslednú polhodinu dusíme so slaninou nakrájanou na hranolčeky. Vyberieme mäso a slaninu, šťavu precedíme a zredukujeme na polovicu.

Diskusia k receptu

marta23
To sa dusí v tlakovom hrnci? Lebo v normálnom hrnci alebo rajnici s obyčajnou pokrievkou sa nedá pri dusení s vínom alebo vodu dosiahnuť 120 stupňov C.
radox1
i ked si to pan sefkuchar zlahcil a hlavne nepostupoval ako by mozno mal,treba uviest ze podla tejto pani to uz nikto v profi kuchyni nevari,je to zbytocne komplikovane a zdlhave,a kto vie varit dosiahne rovnaky vysledny efekt v postupe ako som uviedol.pani child je hlavne uspesny biznis a hlavne mytus.
evanaaa
No, zasa nedbalo písaný recept, tá príloha by mala mať tiež nejaký postup, alebo si ho len domyslíme? Inak, recept ako taký sa mi páči, každý ho robí síce inak, ale dá sa vybrať. Takže bodom 3) ten postup asi nekončí, kuchár si odskočil a zabudol sa vrátiť :) Počkáme si.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia