Bulharský šalát fotorecept

mojack - fotkamojack, 17. augusta 2011
Bulharský šalát (fotorecept)
Foto: mojack

Tento recept mi dala kamarádka.

30 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
Nálev:
2 dcl
2 dcl
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Uhorky umyjeme, nakrájame.

    Bulharský šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tak isto urobíme aj s paradajkami.

    Bulharský šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriku nevynecháme.

    Bulharský šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pri cibuli si trochu poplačeme.

    Bulharský šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nálev: Zo surovín si urobíme nálev, ocot, cukor

    Bulharský šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme deko a olej.

    Bulharský šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zelenina nakrájaná a zaliata nálevom.

    Bulharský šalát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po 2 hodinách krásne vonia a pustí šťavu.

    Bulharský šalát (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Už len plniť do pohárov a sterilizovať 20 minút.

Diskusia k receptu

ancicka
Bulharský šalat poznám,a aj som ho robila.Trocha si si to prispôsobila.Nalev podľa tohto návodu by bol slaný,lebo 1 deko na 2 dl octu ,to je veľa.Môj rcp:po 2 kg uhorky,paprika,paradajky a 1 kg cibuľa.
Nálev 4 dl ocot,15 dkg cukor, 3 dl olej a 2 pl deko.Ináč,u nás čo je kyslé to je fajn.
marianne
Nepoznám, za vyskúšanie stojí, také lečoidné to bude asi...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia