Budapeštianske rezy

redakcia - fotkaredakcia, 3. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
3 ks
0,5 kg
1
Plnka:
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Cesto: do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájaný rastlinný tuk, žĺtky a vykysnutý kvások. Dobre premiešame a necháme postáť, kým urobíme plnku. V hrnci zmiešame mleté orechy, preosiaty práškový cukor a potrebné množstvo mlieka (aby vznikla kaša, ale nie príliš hustá) a uvaríme na kašu. Necháme troška vychladnúť.

  2. 2

    Cesto si rozdelíme na 3 časti: na suchý plech dáme vyvaľkaný prvý plát cesta, potrieme ríbezľovým džemom a na to dáme polovicu orechovej plnky. Na to položíme druhý plát cesta, džem, plnku a prikryjeme tretím plátom cesta.

  3. 3

    Vrch popicháme vidličkou, aby sa nerobili bubliny. Pečieme v rúre pri teplote 190 stupňov Celzia asi 35–40 minút. Po vychladnutí koláč polejeme čokoládou, necháme postáť, aby zmäkol a krájame na rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia