Pečené buchty

Buchty so slivkovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: grejsy

Vynikajúce, jemné a hlavne chutné buchty som upiekla. U nás sa dlho neudržia, hladoši pojedia:-)

24
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások z droždia , z 1 dcl mieka , lyžičky cukru a trochu múky. Do misky dáme múku , olej , soľ , cukor a pridáme kvások a mlieko , ktoré nám zostalo. Vymiesime cesto , ktoré necháme 30 minút odpočívať na teplom mieste.
  2. Potom z neho na pomúčenej doske pokrájame na štvorce , na ktoré dáme po lyžičke lekváru.
  3. Zatočíme do buchty.
  4. Dáme na vymastený plech a potrieme olejom . Necháme chvíľu nakysnúť.
  5. Pečieme 35 minút na 200 stupňoch. Upečené pomastíme olejom a posypeme práš. cukrom.
  6. Sú naozaj mäkučké a jemné.
  7. V reze buchta.