Pečené buchty
Buchty so slivkovým lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: grejsy
Vynikajúce, jemné a hlavne chutné buchty som upiekla. U nás sa dlho neudržia, hladoši
pojedia:-)
24 porcií |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Urobíme si kvások z droždia , z 1 dcl mieka , lyžičky cukru a trochu múky. Do misky dáme múku , olej , soľ , cukor a pridáme kvások a mlieko , ktoré nám zostalo. Vymiesime cesto , ktoré necháme 30 minút odpočívať na teplom mieste.
- Potom z neho na pomúčenej doske pokrájame na štvorce , na ktoré dáme po lyžičke lekváru.
- Zatočíme do buchty.
- Dáme na vymastený plech a potrieme olejom . Necháme chvíľu nakysnúť.
- Pečieme 35 minút na 200 stupňoch. Upečené pomastíme olejom a posypeme práš. cukrom.
- Sú naozaj mäkučké a jemné.
- V reze buchta.