Buchty - bezlepkové (fotorecept)

Buchty - bezlepkové (fotorecept)
Foto: janka81
janka81Janka81, recept pridal: 8. novembra 2010 12:37Ďalšie jeho recepty

Recept som získala od kamarátky Janky, povedala mi, že tieto bezlepkové parené buchty veľmi chutili aj "LEPKÁČOM" a mala pravdu, sú fantastické....Ja som vyskúšala spraviť aj pečené. Tu vám ich ponúkam :))) "BEZLEPKÁČI" pochutnajte si :)))

Suroviny

18
porcií
90
minút
príprava
20+35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

základné suroviny + lekvár, tvaroh a čo ľúbite na posypanie parených buchiet.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 1

2

Z múky, kvásku(teplá voda, kvasnice, cukor) a ostatných surovín si vypracujeme cesto, necháme vykysnúť v "miske-kyske", ak nemáte, tak ho nechajte kysnúť pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem, približne 30min.Vyskysnuté cesto si rozdelíme na malé časti v tvare kruhu(hrubé asi 1cm a široké asi 7cm).
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 2

3

Do stredu dáme pomocou čajovej lyžičky plnku(lekvár,tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom)
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 3

4

Lekvár a tvaroh schováme do cesta tak, že si okraje spojíme, aby nám nič nevykúkalo a spoj prevrátime nadol. Do stredu tvarohových buchiet si pomocou malého pohárika spravíme jamky.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 4

5

Do jamiek dáme lyžičku lekváru. Buchty necháme podkysnúť 10 min.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 5

6

Buchty poukladáme na pech vystlaný papierom na pečenie.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 6

7

Buchty potrieme žĺtkom alebo olejom, ja som zvolila žĺtko. Dáme piecť na 30-35min pri teplote 180°C.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 7

8

Buchty plnené lekvárom si naukladáme na paráčik, taktiež vystlaný papierom na pečenie. Dáme pariť na 20min.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 8

9

Takéto sú krásne po naparení,. Potrieme ich rozpusteným máslom a posýpku si dáme podla vlastnej chuti.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 9

10

A takéto sú upečené, môžeme ich posypať vanilkovým alebo práškovým cukrom.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 10

11

Prajem vám všetkým príjemnú chuť a BEZLEPKÁČI, určite vyskúšajte, tie parené buchty nemajú chybu :)))
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 8. novembra 2010 o 13:51
    buchtičky boli naozaj vynikajúce mňamky :-)))


  • dorisa, 8. novembra 2010 o 14:01
    Si šikovná maminka, ja už mám skoro 60, ale nikdy som si na parené buchty netrufla.


  • majkas, 8. novembra 2010 o 14:10
    janka no ked kazes tak urcite vyskusam:) ulozene:)


  • kucharronald, 8. novembra 2010 o 16:09
    krásne a určite aj chutné :))


  • evanaaa, 8. novembra 2010 o 17:30
    Tie pečené sú ako moravské koláčiky, tie som si aj často kupovala, ale preds, domáce....A na lekvárové si do jamiek nedala tvaroh, len lekvár?


  • ainy, 8. novembra 2010 o 18:00
    super, zajtra skúsim :-)


  • janka81, 8. novembra 2010 o 19:29
    Ďakujem vám všetkým za pochvalu :))
    Do parených som dávala len lekvár a do pečených som dala tvaroh a na vrch do jamiek lekvár.


  • marienka44, 9. novembra 2010 o 11:56
    Aj ja tak davam do pecenych moravskych kolacov-vnutri tvaroh, do jamky sliv. lekvar a posypku.


  • tatranka, 9. novembra 2010 o 16:10
    Buchtičky sú Janka veľmi vydarené.Veruže aj dobre gazdinke sa nie všetky vždy vydaria.A pečené sú ozaj ako moravské koláčiky.Už ich len posypať posýpkou.Pekný a vydarený recept.


  • janka81, 9. novembra 2010 o 20:32
    Na posýpku sme si spomenuli až keď boli buchty v trúbe a to už bolo neskoro :)))), ďakujem pekne


  • ajkami, 22. novembra 2010 o 15:38
    Už dlho som hĺadala dobrý recept na moravské koláče v bezlepkovom podaní.A tieto vyzerajú naozaj výborne.Pri najbližšej príležitosti ich určite urobím.Ďakujem.


  • zuzulca, 3. mája 2011 o 16:34
    Super recept,dakujeme,mala sa nevedela dojest,velmi nam chutili,hlavne tie parene!


  • alemar, 25. apríla 2012 o 19:12
    taaak, teraz sme dopapali a boli fantasticke...., prvykrat v zivote som robila kysnute cesto... a na dovazok este bezlepkove..., ale tie buchty nemali chybu :)


  • butrus, 13. novembra 2012 o 11:24
    parada, cesto je skvele, velmi dobre sa s nim pracuje, je uplne makke ako pampusik a vyzera uplne bezlepkovo!!! palec hore!


  • butrus, 13. novembra 2012 o 11:24
    pardon, chcela som napisat lepkovo :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist