Buchty - bezlepkové (fotorecept)

Buchty - bezlepkové (fotorecept)
Foto: janka81
janka81Janka81, recept pridal: 8. novembra 2010 12:37Ďalšie jeho recepty

Recept som získala od kamarátky Janky, povedala mi, že tieto bezlepkové parené buchty veľmi chutili aj "LEPKÁČOM" a mala pravdu, sú fantastické....Ja som vyskúšala spraviť aj pečené. Tu vám ich ponúkam :))) "BEZLEPKÁČI" pochutnajte si :)))

Suroviny

18
porcií
90
minút
príprava
20+35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

základné suroviny + lekvár, tvaroh a čo ľúbite na posypanie parených buchiet.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 1

2

Z múky, kvásku(teplá voda, kvasnice, cukor) a ostatných surovín si vypracujeme cesto, necháme vykysnúť v "miske-kyske", ak nemáte, tak ho nechajte kysnúť pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem, približne 30min.Vyskysnuté cesto si rozdelíme na malé časti v tvare kruhu(hrubé asi 1cm a široké asi 7cm).
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 2

3

Do stredu dáme pomocou čajovej lyžičky plnku(lekvár,tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom)
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 3

4

Lekvár a tvaroh schováme do cesta tak, že si okraje spojíme, aby nám nič nevykúkalo a spoj prevrátime nadol. Do stredu tvarohových buchiet si pomocou malého pohárika spravíme jamky.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 4

5

Do jamiek dáme lyžičku lekváru. Buchty necháme podkysnúť 10 min.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 5

6

Buchty poukladáme na pech vystlaný papierom na pečenie.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 6

7

Buchty potrieme žĺtkom alebo olejom, ja som zvolila žĺtko. Dáme piecť na 30-35min pri teplote 180°C.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 7

8

Buchty plnené lekvárom si naukladáme na paráčik, taktiež vystlaný papierom na pečenie. Dáme pariť na 20min.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 8

9

Takéto sú krásne po naparení,. Potrieme ich rozpusteným máslom a posýpku si dáme podla vlastnej chuti.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 9

10

A takéto sú upečené, môžeme ich posypať vanilkovým alebo práškovým cukrom.
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 10

11

Prajem vám všetkým príjemnú chuť a BEZLEPKÁČI, určite vyskúšajte, tie parené buchty nemajú chybu :)))
Buchty - bezlepkové (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 8. novembra 2010 o 13:51
    buchtičky boli naozaj vynikajúce mňamky :-)))


  • dorisa, 8. novembra 2010 o 14:01
    Si šikovná maminka, ja už mám skoro 60, ale nikdy som si na parené buchty netrufla.


  • majkas, 8. novembra 2010 o 14:10
    janka no ked kazes tak urcite vyskusam:) ulozene:)


  • kucharronald, 8. novembra 2010 o 16:09
    krásne a určite aj chutné :))


  • evanaaa, 8. novembra 2010 o 17:30
    Tie pečené sú ako moravské koláčiky, tie som si aj často kupovala, ale preds, domáce....A na lekvárové si do jamiek nedala tvaroh, len lekvár?


  • ainy, 8. novembra 2010 o 18:00
    super, zajtra skúsim :-)


  • janka81, 8. novembra 2010 o 19:29
    Ďakujem vám všetkým za pochvalu :))
    Do parených som dávala len lekvár a do pečených som dala tvaroh a na vrch do jamiek lekvár.


  • marienka44, 9. novembra 2010 o 11:56
    Aj ja tak davam do pecenych moravskych kolacov-vnutri tvaroh, do jamky sliv. lekvar a posypku.


  • tatranka, 9. novembra 2010 o 16:10
    Buchtičky sú Janka veľmi vydarené.Veruže aj dobre gazdinke sa nie všetky vždy vydaria.A pečené sú ozaj ako moravské koláčiky.Už ich len posypať posýpkou.Pekný a vydarený recept.


  • janka81, 9. novembra 2010 o 20:32
    Na posýpku sme si spomenuli až keď boli buchty v trúbe a to už bolo neskoro :)))), ďakujem pekne


  • ajkami, 22. novembra 2010 o 15:38
    Už dlho som hĺadala dobrý recept na moravské koláče v bezlepkovom podaní.A tieto vyzerajú naozaj výborne.Pri najbližšej príležitosti ich určite urobím.Ďakujem.


  • zuzulca, 3. mája 2011 o 16:34
    Super recept,dakujeme,mala sa nevedela dojest,velmi nam chutili,hlavne tie parene!


  • alemar, 25. apríla 2012 o 19:12
    taaak, teraz sme dopapali a boli fantasticke...., prvykrat v zivote som robila kysnute cesto... a na dovazok este bezlepkove..., ale tie buchty nemali chybu :)


  • butrus, 13. novembra 2012 o 11:24
    parada, cesto je skvele, velmi dobre sa s nim pracuje, je uplne makke ako pampusik a vyzera uplne bezlepkovo!!! palec hore!


  • butrus, 13. novembra 2012 o 11:24
    pardon, chcela som napisat lepkovo :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist