Pečené kysnuté buchty
Buchtičky ako od babičky (fotorecept)
Autor receptu: katarina22
Recept ako každý iný... na najlepšie kysnuté buchty... pretože pre každého sú najlepšie
práve tie jeho:)
40 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z droždia, trochy mlieka, 1 PL kryštálového cukru spravíme kvások. Keď máme kvások hotový urobíme si cesto. Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme zvyšný cukor, kvások, mlieko, olej a vypracujeme cesto.
- Cesto si rozdelíme na 4 časti a každú časť si rozdelíme na 9-10 častí. Mne z 1 kg múky vyjde cca 38-40 buchtičiek.
- Každú guličku vyvaľkám. Do stredu dám plnku - to je ľubovoľné, či už chcete tvaroh, orechy, lekvár. Pozor však, aby bol lekvár dostatočne hustý, tie redšie zväčša vytečú.
- Starostlivo z toho naspäť spravte guličku a ukladajte na plech. Ja vždy používam papier na pečenie. Šetrím si tým plechy a uľahčujem následné čistenie :) Hotové buchty nechajte podkysnúť, kým sa vám nahreje rúra. Neukladajte ich príiš blízko. Pred pečením potrite vajíčkom.
- Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút. Každý sa prispôsobte svojej rúre. Dobrú chuť !