Bublanina

myalab - fotkamyalab, 4. júna 2012
Bublanina
Foto: myalab

Keďže je sezóna čerešní a višní...

40
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

350 g
120 g
4 ks
220 g
150 ml
200 ml
0,5 g
40 g
1 g
100 ml
12 g
1 ČL
1200 g




Postup

  1. 1

    Celé vajcia s krupicovým cukrom, soľou a polovicou vanilkového cukru vyšľaháme do peny, pridáme pochúťkovú smotanu, rozpustené vychladnuté maslo alebo olej, acidofilné mlieko. V miske zmiešame múku s krupicou, práškom do pečiva a so sódou bikarbónou a postupne pridávame k vyšľahaným vajciam. Zmes vylejeme na plech a nahusto do nej vložíme odkôstkované čerešne, višne alebo iné druhý ovocia. Pečieme na programe horúci vzduch 30 - 35 minút pri teplote 160 stupňov C. Po upečení posypeme zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom. Ja som použila cca 800 g višní a 400 g čerešní.

Diskusia k receptu

danila
áno koláčik je pekný, len nechápem prečo mne tie čerešne vždy klesnú na dno, aj keď ich obalím v múke alebo cukre, tebe ostali pekne hore,závidím...
myalab
@izabella929 , @danila , dakujem za mile komentiky - danila skus podla tohto receptu, nemam s tym problem a neobalujem ani v cukre ani v muke :)
frona
a mám ďalší recept pre môjho syna...keď sa spýtam, že čo upečieme....tak už roky nič iné nepočujem...len "bublaninuuuuuu"
prskavkaa
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, vy pečiete tento koláč len na ventilátore?Ja som piekla doma raz bublaninu na pečení z hora a z dola a vôbec mi nenarástla Od vtedy bublaninu nepečiem. Všetko sa mi v mojej rúre upečie, ale bublanina a piškóta nie, vôbec mi nenarastú v rúre :-( som z toho zúfalá, tak rada by som si dala takú fajnú bublaninku
akeber
@prskavkaa , ventilátor vysušuje preto nie je vhodný na piškótové cestá
@myalab , tvoja bublanina je úžasnáá , hneď by som si dala ku kávičke


myalab
@prskavka , ja pouzivam na piskotove cesta prave horuci vzduch, kde je ventilator, @akaber , ako vidis nie je bublanina vysusena, ani nespadla. Skor si myslim, ze to zavisi od pomeru surovin. Toto cesto ma byt trosku hustejsie od piskoty. Ak by bolo redsie pridaj polohrubu muku ak moc huste dopln acidkom alebo sytenou vodou. Mam aj osvedceny recept na piskotove cesto, len neviem ci som ho zatial zverejnila :( ak ta zaujima poslem a vsetkym dakujem za mile komentiky:)
anajka
Práve som ju urobila z polovičnej dávky a je SUPER!!! Vláčna nie veľmi sladká a ovocie (dala som čučoriedky - hojne) ostalo pekne hore a nekleslo. Jednu tretinu z polohrubej múky som nahradila špaldovou a vyšlo to nádherne. Ďakujem za recept a vrelo odporúčam.
1x myalab




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia