Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami

Autor receptu: paploska

Máme krásne čerešne od svokry, jahody z domácej záhrady a bola by to škoda nevyskúšať nejaký dobrý koláčik. Dnes to bola bublanina zo špaldovej a ražnej múky s mandľovými lupienkami. Koláč má naozaj výbornú chuť, takže pridávam vlastný nový recept.

20
porcií
10 minút
príprava
18 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pre urýchlenie celého procesu si pripravíme všetky potrebné suroviny. Čerešne vždy dávam do koláča odkôstkované. Tento recept je na strednú veľkosť pekáča.
  2. Najprv si oddelíme bielka od žĺtka. Bielka vyšľaháme do peny. Maslo vyšmiešame do peny s trstinovým cukrom. Do vyšľahaného masla zašľahávame postupne po jednom žĺtka.
  3. Zmiešame obe múky a pridáme polovicu bio prášku do pečiva. Do vymiešaného masla so žĺtkami pridávame opatrne, striedavo sneh z bielok a múku. Cesto vylejeme na pekáč vytretý maslom. Na vrch poukladáme striedavo ovocie a koláč husto posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme asi 18 min na 200 st. Po upečení posypeme práškovým trstinovým cukrom. Dobrú chuť.