Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami
Autor receptu: paploska
Máme krásne čerešne od svokry, jahody z domácej záhrady a bola by to škoda
nevyskúšať nejaký dobrý koláčik. Dnes to bola bublanina zo špaldovej a ražnej múky s
mandľovými lupienkami. Koláč má naozaj výbornú chuť, takže pridávam vlastný nový
recept.
20 porcií |
10 minút príprava |
18 minút na 200 °C |
Postup
- Pre urýchlenie celého procesu si pripravíme všetky potrebné suroviny. Čerešne vždy dávam do koláča odkôstkované. Tento recept je na strednú veľkosť pekáča.
- Najprv si oddelíme bielka od žĺtka. Bielka vyšľaháme do peny. Maslo vyšmiešame do peny s trstinovým cukrom. Do vyšľahaného masla zašľahávame postupne po jednom žĺtka.
- Zmiešame obe múky a pridáme polovicu bio prášku do pečiva. Do vymiešaného masla so žĺtkami pridávame opatrne, striedavo sneh z bielok a múku. Cesto vylejeme na pekáč vytretý maslom. Na vrch poukladáme striedavo ovocie a koláč husto posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme asi 18 min na 200 st. Po upečení posypeme práškovým trstinovým cukrom. Dobrú chuť.