Bublanina s tvarohom a jahodami

angiek - fotkaangiek, 17. júna 2014
Bublanina s tvarohom a jahodami
Foto: angiek

Možno je tu podobný recept, ale receptov na bublaniny nikdy nie je dost tak pridávam môj.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
5 ks
185 g
1 ks
50 ml
6 PL
500 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtka a bielka. Najprv vyšlaháme bielka so štipkou soli. Potom dáme žĺtka s cukrom do mixéra a vyšlaháme do peny. V priebehu šľahania pridáme postupne 6 PL vlažnej vody a na konci prilejeme olej. Do žĺtkovej peny vmixujeme múku. Potom ručne vmiešame vyšlahané bielka.

  2. 2

    Tvaroh zmiešame s cukrom podľa chuti. Cesto vylejeme na plech a postupne lyžicou pridávame kopčeky tvarohu. Na vrch nakrájame jahody. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov C.

    Bublanina s tvarohom a jahodami - obrázok 2

Diskusia k receptu

jozka2
Tento kolac,alebo podobny som jedla u mojej kadernicky,,ale bez jahod,ona stale nieco donesie ku kave z domacej vyroby,strasne mi chutnal ,tvaroh bol ochuteny citr.korou s pridanim hrozienok,namiesto piskoty pouzila mix cake v sacku z citr.prichutou,verim,ze tvoj je este lepsi po pridani jahod.
1x angiek
beatacsontosova
milujem tvaroh a jahody, v kombinácii s bublaninovým cestom to musí byť nebíčko v papuľke :-) a máš pravdu, receptov na bublaninu nikdy nie je dosť :D
1x angiek
staja
Zaujal ma tvoj recept, len škoda, že si nepridala hotový kúsok v reze. Páči sa mi kombinácia múk, len tá ovsená mi pripadá trochu ťažšia. Pridávam celozrnnú do rôznych druhov cesta, to mám vyskúšané s dobrým výsledkom. Ale vyskúšam aj tvoj recept s iným ovocím, jahody končia.
1x angiek
angiek
@jozka2 je mozne pridat podla chuti aj ine ingrediencie do tvarohu, ja nepeciem z mix praskov na kolace, nepaci sa mi to
angiek
@staja vyskusaj miesat ovsenu s bielou, ani mne sa neosvedcila len samotna, cesto je potom tuhe, ale ak je v kombinacii s bielou je to ovela lepsie :-)
kakao
Mne sa zdá zbytočné pridávať recept na bublaninu s poradovým číslom 10 000.
kakao
@kimlo , ja nepridávam, ale keby sa @angiek pozrela, videla by, že je tu x receptov na bublaninu a netreba nasilu pridávať ďalší.
angiek
@kakao ak si nepochopil co som pisala vyssie, tak tvoj komentar je zbytocny..redakcia recept schvalila tak tu netreba zbytocne vyryvat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia