Ovocný koláč

Bublanina s ovocím a pudingom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vyskúšať takúto dobrotu sa oplatí, zvládne to aj začiatočník.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na cesto.
  2. Vajíčka, cukor vymiešame do penista, striedavo pridávame olej , vlažnú vodu nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom .Plech 40x29 cm vymastíme a vysypeme múkou. Uvaríme puding s cukrom a štipkou soli.
  3. Ingrediencie na puding, umyté čerešne.
  4. Umyté čerešne necháme odkvapkať, odkôstkujeme.
  5. Pripravené cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Poukladáme čerešne, ovocie rôzne.
  6. Pomocou lyžice nanesieme pozdĺžne uvarený puding, ktorý nemusí byť vychladnutý.
  7. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút do zlatista. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom. Dobru chuť.