Bublanina Blesk (fotorecept)

Autor receptu: vavan

viem že je tu 555 receptov na bublaninu tento je trochu odlišný pre všetkých zaneprázdnených

30-35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Plech na pečenie 20x30 vyložíme papierom na pečenie. Múku, cukor, , pudingový prášok , prášok do pečiva zmiešame a mixujeme s elektrickým mixerom po dobu 30 sekúnd.
  2. Vajcia a vlažné mlieko spolu zmixujeme.
  3. Do pripravených sypkých prísad prilejte olej a polovicu vaječnej zmesi. Mixujeme na nízkej rýchlosti, kým suché prísady nenavlhnú, potom zvýšime rýchlosť a miešame po dobu asi 1 minúty. Za stáleho miešania postupne prilievame zvyšnú vaječnú zmes.
  4. Vyšľahanú zmes vylejeme do plechu ,naukladáme ovocie,ťažšie ovocie ako marhule obalíme vopred v hrubej múke,ja som dala ríbezle ktoré som tiež obalila v hrubej múke ale som vôbec nemusela ostali mi celkom navrchu. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 ° C po dobu asi 30 -35minút.Či je už upečené vyskúšame špajdlou ak sa nelepí je upečené,ak sa lepí ešte pečieme
  5. a piekla som aj na spôsob bábovky v malej bábovkovej forme priemer 22cm
  6. Dobrú chuť