Bryndzový koláč z lístkového cesta

varkadigestoris - bez fotkyvarkadigestoris, 24. mája 2016

Slaný koláčik zo slovenských surovín, ktorý chutí v teplej i studenej podobe.

8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
500 g
300 g
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Odmeriame a odstrihneme si papier na pečenie. Papier položíme na dosku a rozvaľkáme na ňom lístkové cesto. Napokon papier aj s cestom vložíme do plechu.

  2. 2

    V miske rozmiešame bryndzu, kyslú smotanu, vajíčko a nadrobno nastrihané bylinky. Zmes vylejeme na cesto.

  3. 3

    Koláč ozdobíme slaninou nakrájanou na malé kúsky. Plynovú rúru rozohrejeme na stupeň 7 a pečieme asi pol hodinu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia